Joulukonsertti Ilmatorjunta-museossa.jpg

 

Lauantaina ajettiin Antin kanssa viideksi Hyrylään Ilmatorjuntamuseolle Mökit nukkuu lumiset -joulukonserttiin. Konsertissa esiintyivät sopraano Taina Piira, joka viime hetkellä oli kutsuttu tuuraamaan sairastunutta Mari Paloa, saksofonia soittava baritoni Hannu Lehtonen sekä pianisti Janne Hovi.

Parituntisen konsertin aikana kuultiin kauniita, tuttuja joululauluja, kuten Mökit nukkuu lumiset, Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna, Sydämeeni joulun teen, Hiljainen joululaulu, Oi jouluyö ja White Christmas. Sibeliuksen säveltämästä viiden joululaulun sarjasta kuultiin neljä; En etsi valtaa loistoa, Jo jouluu ilta, Joulu saapuu portin luo ja Tervehtii jo meitä, viides sarjan lauluista On hanget korkeat, nietokset jäi laulamatta, koska sää oli lämmin ja satoi vettä.

Bachin Air soi komeasti pianolla ja saksofonilla soitettuna. Hannu Lehtosen laulama Konsta Jylhän joululaulu, Taina Piiran laulama Taivas sylissäni ja konsertin päätteeksi Hannu Lehtosen ja Taina Piiran yhdessä laulama Oi jouluyö olivat aivan erityisen kauniita. Koko konsertti oli tunnelmallinen ja jouluinen ja Ilmatorjuntamuseon Tuusula-hallissa oli turvallista istua tykkien ja ilmatorjuntaohjusten vieressä. Erikoinen mutta viehättävä konserttipaikka, jossa oli hyvä akustiikka.