121319342_2738771036402834_2291876109945078943_n.jpg

Peura-wallenberg, puikulaperunaa ja ruskistettua voita.

Bistro Sinnessä on nyt lokakuussa tarjolla kahdelle yhden hinnalla Sadonkorjuu-menu, jonka me kävimme tiistaina Antin kanssa syömässä. Alkuruokana tarjottiin kermainen herkkutattikeitto, joka oli kermaista, maukasta ja parasta ikinä. Pääruokana oli peura-wallenberg; jauhelihapihvi peuran lihasta, puikulaperunaa ja ruskistettua voita, joka puolestaan oli erityisen kaunis annos. Jauhelihapihvissä ei peuran maku erityisesti korostunut. Jälkiruoka omenavispipuuro ja kinuskijäätelö oli mukavan makea päätös aterialle. Ravintolassa oli väljää, ruokailijoita oli melko vähän, ja mekin saimme istua ihan omassa tilassa.

Keskiviikkona kävimme Antin kanssa Ritvan ja Penan luona kahvilla. Syötiin LeipomoKahvila N'avetan lihapiirakoita, omenapiirakoita sekä jäätelöä. Ruokapöydän ympärillä mahduttiin istumaan hyvin turvavälien päässä toisistamme. Käsien pesusta, käsidesistä ja turvaväleistä on tullut jo ihan normaali käytäntö, mutta maskin käyttö ei tunnu kovin luontevalta, vaikka olen sitä viime kerroilla kaupassa käyttänytkin.

Torstaina kävin Paippisissa äidin ja Martin luona ja tein siellä samalla vähän uuniruokia; makaronilaatikkoa ja uuniriisipuuroa. Matkalla sinne poikkesin katsomaan Nikkilän entisen sairaalan juhlatalon lähelle syksyn aikana ilmestyneitä taideteoksia. Syyskuussa julkistettiin Stefan Lindforsin teos Spiritus Lux  ja samoin syyskuussa rakensi kuvanveistäjä Ville Mäkikoskela teoksensa Ajasta 1 ja 2. Näihin teoksiin olen ajatellut mennä läpipäivinä tutustumaan tarkemmin.

Lauantaina meidät oli kutsuttu Kirkkonummelle, jossa saimme nauttia Juuson Suomussalmella metsästämistä ja nyt herkulliseksi lintuateriaksi valmistamista metsälinnuista. Lintuateria lisukkeineen oli erittäin maukas, ja olemme iloisia, kun meidät on useana vuonna kutsuttu tälle syksyiselle herkkuaterialle.

Sunnuntaina Lauttasaaressa Lahnalahden leikkipuiston tiloissa vietettiin Edenin syntymäpäiväjuhlaa muutaman päivän etuajassa. Aamupäivä oli pilvinen ja välillä satoikin, mutta iltapäivällä pilvet väistyivät ja aurinko pääsi paistamaan. Juhlapaikka oli koristeltu ilmapalloin ja serpentiinein ja suuri määrä suolaisia ja makeita herkkuja oli valmistettu. Me osallistuimme Hennan äidin Kaijan kanssa juhlaan auttamalla aamupäivällä juhlan valmisteluissa, mutta itse juhlaan emme osallistuneet alkuvaihetta lukuunottamatta ihan varovaisuussyistä näin korona-aikaan.