Huomasin netistä Savonlinnan päiväkohtaisia tapahtumia selatessani, että tänä ja tulevana keskiviikkona höyrylaiva Mikko tekee norpparisteilyjä Savonlinnan lähivesillä. Päätimme lähteä tunnin mittaiselle risteilylle, joka oli miellyttävässä aurinkoisessa ja hieman tuulisessa säässä tosi mukava kokemus. Norppia emme nähneet, mutta kaunista järvimaisemaa runsain mitoin. Puurunkoinen Saimaan tervahöyry s/s Mikko on rakennettu Savonlinnan konepajalla vuonna 1914 ja se on säilynyt alkuperäisessä asussa. Sillä tehdään vuosittain vain muutama risteily, koska laiva halutaan pitää käyntikunnossa, mutta sitä ei kuitenkaan haluta panna jatkuvaan risteilyliikenteeseen. Meidän onneksemme tänä keskiviikkona oli toinen Mikon tämän kesän risteilypäivistä. Muina aikoina se on yleisölle avoinna Savonlinnan maakuntamuseon laiturissa.

P1060437.JPG

Höyrylaiva Mikko.

Risteilyn jälkeen menimme Seurahuoneen Muikkuterassille lounaalle. Söimme Muikkuterassin suosikkiannoksen lankkumuikut, johon kuului paistettuja muikkuja, uuniperuna ja salaattia. Annos on pysynyt samanlaisena vuosikausia ja yleensä olemme joka kesä käyneet sen syömässä. Ruoka oli maukasta ja terassilla oli kiva istua, kun sää pysyi edelleen aurinkoisena.

P1060457.JPG

Seurahuoneen Muikkuterassin lankkumuikut.

P1060391.JPG

Olavinlinna - oopperajuhlien näyttämö.

Lounaan jälkeen ajoimme majapaikkaamme Lomamokkilaan ja rupesimme valmistautumaan illan oopperaan. Menimme Olavinlinnaan kahden muun pariskunnan kanssa yhteisellä taksilla. Juuri kun jonotimme linnaan pääsyä, alkoi sataa. Onneksi sade ei yltynyt kovaksi. Jossain vaiheessa oopperan alkupuolella sade hieman ropisi katsomon katteeseen, mutta pian sää poutaantui. Meillä oli paikat C-katsomon kuudennen rivin reunasta, mikä oli aivan erinomainen paikka. Näyttämö oli lähellä ja näkyvyys koko näyttämölle oli esteetön.

Wolfgang Amadeus Mozartin Don Giovanni oli hieno esitys. Baritoni Waltteri Torikka oli oivallinen valinta Don Giovannin esittäjäksi, sillä paitsi että hän lauloi komeasti, hän myös näytteli uskottavasti naisia viettelevän nuoren aatelismiehen roolin. Muissa rooleissa oli useita suomalaisia laulajia, muun muassa sopraano Helena Juntunen, sopraano Tuuli Takala, basso Jussi Merikanto ja erityisen hyvin Leporellon roolissa esiintynyt basso Tapani Plathan. Jaakko Ryhäselläkin oli pieni rooli oopperassa. Ryhäsen ääni on terveysongelmien poistuttua jälleen kunnossa ja soi lähes yhtä komeasti kuin menneinä vuosina.