DSC01051.JPG

Antti (oik.) ja Thomas Alva Edison.

DSC01055.JPG

Oppaamme Patrick ja Thomas Edisonin toinen vaimo Mina.

Yhdysvaltain 58. presidentinvaalit järjestetään tämän vuoden marraskuussa. 8.11. pidettävässä valitsijamiesvaalissa valitaan valitsijamiehet, jotka valitsevat presidentin ja varapresidentin. Samassa vaalissa valitaan myös 34 senaattoria ja kaikki 435 edustajainhuoneen jäsentä. Demokraattien ja republikaanien ehdokkaat nimetään heinäkuun loppupuolella pidettävissä puoluekokouksissa. Sitä ennen puolueet järjestävät kaikissa osavaltioissa esivaalit omille ehdokkailleen. Esivaalit alkavat nyt tammikuun lopussa. Presidentti Barack Obama ei ole ehdolla, koska nyt on menossa jo hänen toinen presidenttikautensa.

On ollut kiinnostavaa jo nyt alkuvuodesta seurata vaalikamppailua, kun demokraattien ja republikaanien presidenttiehdokasehdokkaat kamppailevat puolueensa presidenttiehdokkuudesta. Televisiossa järjestetään erilaisia keskustelu- ja muita tilaisuuksia, joissa ehdokkaat esiintyvät. Eilen maanantaina oli kiinnostava tilaisuus, jossa demokraattien ehdokkaat Bernie Sanders, Martin O’Malley ja Hillary Clinton olivat vuorotellen yleisön tentattavana. Lähes kolmetuntinen ohjelma hurahti nopeasti. Ehdokkaat kehuivat toisiaan päin vastoin, kuin mitä täällä yleensä on tapana vaalikamppailujen aikana.

St. Andrew’s kirkon jäsenten toimesta järjestettiin tänään kokopäiväretki  Floridan länsirannikolle. Meitä oli matkassa bussillinen Floridan suomalaisia. Matkanjohtajamme Tuomon seurassa usean tunnin bussimatka sujui mukavasti. Tuomo jakoi meille Florida-tietoutta ja myös tenttasi meidän tietouttamme.  Sää oli ihanteellinen; lämmin mutta ei liian kuuma.

Matkan pääkohde oli Edison & Ford Winter Estates -museo Fort Myersissä, jossa olemme jo kerran Antin kanssa vierailleet, mutta nyt tutustuimme paikkaan oppaan johdolla. Oppaamme Patrick oli innostunut asiastaan, joten saimme puolentoista tunnin tietopaketin sekä keksijä Thomas Alva Edisonista että suurliikemies Henry Fordista ja heidän elämästään Floridassa. Edison ja Ford olivat naapureita Fort Myersissä, jossa molemmilla oli talviasunto.

Fort Myersistä jatkoimme Naplesiin. Matkalla kävimme syömässä Golden Coral -ravintolassa ja sen jälkeen pysähdyimme vielä tunniksi Tin City -nimisessä pienessä ja erikoisessa myymälä- ja ravintolakeskuksessa. Tin Cityn myymälät ja ravintola sijaitsevat Naples Bay:n historiallisissa satamarakennuksissa, jotka yrittäjät ja ravintoloitsija ovat kunnostaneet myymälä- ja ravintolakäyttöön.