PICT0028.JPG

Talitiainen on asettumassa pesimään pihan uusimpaan telkkäpönttöön.

Radiouutisissa kerrottiin, että tänä keväänä korvasieniä on runsaasti, kun kevät on ollut sateinen. Eilen Antti osti Hakaniemen torilta korvasieniä, jotka minä keitin Eviran ohjeen mukaan. Siinä vierähtikin pari tuntia, kun ne pitää keittää kahteen kertaan runsaassa vedessä ja kerrallaan voi keittää vain pienen määrän.

DSCN2330.JPG

Lempikukkani rentukat kukkivat Paippisten ojissa.

Eilen Järvenpää-talossa oli aivan älyttömästi järjestetty kahden järvenpääläisen kuoron konsertit samanaikaisesti. Naiskuoro Ainottarien konsertti ”Säveliä Ainolasta Japaniin” Juhani Aho -salissa alkoi kuudelta ja seitsemältä alkoi Sibelius-salissa Viihdekuoro Buffon viihdekonsertti ”Kevään Sävel”. Ainottaret esitti konsertissaan muun muassa Jean Sibeliuksen musiikkia naiskuorosovituksina. Vihdekuoro Buffo puolestaan esitti Syksyn Sävel -kilpailun tunnetuimpia lauluja. Molemmat konsertit vaikuttivat kiinnostavilta, ja niihin molempiinkin olisi voinut hyvin mennä, jos ne olisivat olleet eri päivinä.

Meidän viiden naisen porukallamme oli kuitenkin liput Viihdekuoro Buffon konserttiin.  Buffo on vuonna 1999 perustettu naiskuoro ja eilen lavalla oli yli 120 laulajaa. Konsertissa oli sekä katsottavaa että kuunneltavaa ja laulajista näki, että he rakastavat laulamista ja esiintymistä. Upeaääninen kuoron johtaja Teijo Lindström säesti kuoroa ja lauloi myös muutaman soolokappaleen. Toisena solistina lauloi Marko Kostiainen. Konsertin väliajalla joimme kahvit ja söimme mansikkaleivokset.

Buffon esittämistä Syksyn Sävel -kilpailun lauluista oli tehty erittäin tyylikkäät sovitukset. Erityisesti minun korvaani sopivat kuoron laulamat André, Pieni ystäväin ja Vanhojapoikia viiksekkäitä. Teijo Lindströmin laulama Avaa sydämesi mulle oli huikean hieno esitys. Kaiken kaikkiaan yli kaksituntinen konsertti oli viihdyttävä hyvän tuulen tilaisuus. Ja siihen päälle vielä ystävien tapaaminen pitkästä aikaa, mikäs sen mukavampaa.

Konsertista kotiin ajaessani kuuntelin radiosta Suomi - Venäjä -jääkiekko-ottelua. Kun tulin kotiin, toinen erä oli menossa, joten aloin katsoa ottelua televisiosta. Se oli taas turhankin jännittävä, mutta pääasia, että Suomi voitti voittomaalikilpailun ja koko ottelun. Seuraavaksi Suomi pelaa torstaina puolivälierissä Tshekkiä vastaan. Ennen kuin rupesin katsomaan jääkiekkoa, söin yöpalaksi Antin juuri savustamaa lahnaa. Keväinen savustettu lahna on kaikista sadoista ruodoistaan huolimatta herkullinen kala.

Tänään oli aivan karmea keli; satoi ja tuuli yltyi pitkin päivää. Menin Rianaa vastaan koululle ja koulun pihalla puhalsi sellainen puhuri, että oli vaikea pysyä paikallaan. Sää oli sellainen, että teki mieli mennä nopeasti sisätiloihin. Riana piti minulle pienimuotoisen pianokonsertin esittämällä pianotunneilla soittamiaan kappaleita. Sen lisäksi teimme Oppi & ilo -tuotesarjan matematiikkatehtäväkirjan tehtäviä. Olemme ostaneet kirjakaupasta näitä Oppi & ilo -tehtäväkirjoja ja olen myös tilannut niitä verkkokaupasta. Sarjasta löytyy tehtäväkirjoja noin kahteentoista ikävuoteen asti ja ne ovat kiinnostavia sekä hyvin laadittuja.

DSCN2342.JPG

Riana ja piano.

Illalliseksi söimme vanhalla grillillä grillattua lohta, ruotsalaisia varhaisperunoita sekä korvasienikastiketta. Kyllä oli hyvää! Uusi grilli odottaa jo vanhan vieressä, että pääsisi käyttöön.