Koska glögikausi on normaalisti niin kovin lyhyt ja tänä vuonna se päättyy meidän osaltamme jo ennen aikojaan, kun lähdemme joulukuussa Amerikkaan, olen aloittanut glögin nauttimisen jo hyvissä ajoin. Tähän mennessä olen maistellut sekä alkoholittomia että alkoholipitoisia glögejä. Helsingin Sanomat testasi alkoholittomat glögit ja Ilta-Sanomat Alkon 17 glögiä. Läheskään kaikkia testattuja glögejä ei ole vielä ehditty nauttimaan eikä välttämättä ole edes tarkoitus niitä kaikkia maistaakaan, mutta jo tähänastisen kokemuksen perusteella voi todeta, että monenmakuisia ja -tasoisia glögejä on myynnissä.

Omaa glögisuosikkia en vielä osaa nimetä, mutta alkoholittomien glögien voittaja Wanhan Porvoon Fabriikki Glögi, joka ainoana viidestätoista testatusta glögistä sai täydet viisi pistettä, ei ole minun makutestini voittaja. Äsken lämmitin taas uutta glögiä, joka sijoittui alkoholittomien glögien testissä häntäpäähän. Se oli meistä kuitenkin ihan hyvänmakuista. Joskus vuosia sitten, kun Antti toi Lähi-idän työmatkoiltaan runsaasti erilaisia mausteita, tein oman glögimaustesekoituksen, josta keitin hyvin mausteisen liemen. Sitä sitten lisäsin erilaisiin mehusekoituksiin. Silloin saatiin tosi mausteista ja kaupan glögeihin verrattuna hyvin erilaista glögiä.

Antti sai isänpäivälahjaksi Juulialta ison pussillisen eläinaiheisia pipareita. Ne syötiin nopeasti sellaisenaan. Glögin kanssa piparit ja homejuusto sopivat erinomaisesti yhteen, joten viikonlopuksi täytyy hankkia lisää pipareita.

P1080048 (2).JPG

Olen usein joulun aikaan tavannut Veikon ja Ollin ja käynyt heidän kanssaan joululounaalla. Tällä kertaa tapasimme jo ennen joululounaiden aikaa. Kävimme lounastamassa Helsingissä Aleksanterinkadun varrella olevassa Ravintola Factoryssa, jossa olemme aikaisemminkin yhdessä lounastaneet. Factory sijaitsee hyvällä paikalla ja sen lounasbuffet on monipuolinen ja maukas.

Seurasimme Antin kanssa joulukuussa 2015 ja tammikuussa 2016 tosi kiinnostavaa australialaista sarjaa Kotiin takaisin. Sarjasta esitettiin silloin kaksi ensimmäistä tuotantokautta. Viime viikon perjantaina alkoivat kolmannen tuotantokauden jaksot, joita olimme odottaneet viime tammikuusta lähtien. Sarja jäi silloin tosi jännittävään tilanteeseen, mutta onneksi olin löytänyt netistä sarjan omilta sivuilta juonikuvaukset, joissa kerrottiin lyhyesti kaikkien jaksojen tapahtumat.

Kotiin takaisin -sarjan tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun Australiaan. Vuosia ulkomailla viettänyt sairaanhoitaja Sarah Adams palaa entiseen kotimaahansa ja tutustuu varakkaaseen Bligh’n perheeseen. Sarja on koukuttava ja tapahtumarikas. Sen henkilöt ovat kiinnostavia, maisemat upeita ja näyttelijät hyviä. Nyt esitetään yhteen menoon sarjan kolmannen ja neljännen tuotantokauden jaksot. Sarjaa esitetään iltaviideltä maanantaista perjantaihin. Täytyykin tästä nyt siirtyä television ääreen, koska kohta se taas alkaa.