WP_20150428_027-1.jpg

Kevät on ihastuttava vuodenaika, kun luonto herää eloon eri värisävyissä.

Kirjosiepot ovat saapuneet ja kovasti näyttivät jo etsivän pihapöntöistä pesintäpönttöä itselleen. Pian alkaa taistelu niistä pöntöistä, jotka talitiaiset ja sinitiaiset ovat jo varanneet. Kimmon viime viikolla laittama uusi telkänpönttö kiinnostaa talitiaista, joka tutki pönttöä sisä- ja ulkopuolelta. Siihenhän ei vielä tänä keväänä tule telkkää pesimään, joten talitiainen voisi ihan hyvin ottaa siitä asunnon itselleen. Koko päivän satoi ja sen takia ei ollut mitään hinkua lähteä ulos aamuisen lehden hakemisen jälkeen. Antti toipuu eilisestä leikkauksesta eikä haavasta enää tihku mitään.

Katsoimme kirjastosta lainaamani elokuvan Herkullinen elämä (2014), joka perustuu samannimiseen Richard C. Moraisin kirjoittamaan romaaniin. Romaanin luimme Antin kanssa viime vuoden syksyllä ja siksi oli kiva katsoa sama tarina elokuvana, vaikkei se ollutkaan täysin yhdenmukainen kirjan tarinan kanssa.

PICT0496.JPG

Herkullinen elämä -elokuvan DVD-kotelo. Helen Mirren (madame Mallory) keskellä.

Herkullinen elämä kertoo intialaisesta perheestä, joka perheen äidin kuoltua muuttaa Intian Mumbaista Eurooppaan. He kiertelevät autolla eri puolilla Eurooppaa, kunnes heidän autonsa menee epäkuntoon Ranskassa ja he päättävät asettua siihen syrjäiseen ranskalaiseen pikkukylään, jossa heidän autonsa hajoaa. Sieltä he ostavat tyhjillään olevan ravintolan, johon he perustavat paikkakunnan ensimmäisen intialaisen ravintolan. Vastapäätä heidän ravintolaansa tien toisella puolella on yhden Michelin-tähden ravintola, jota johtaa tiukka madame Mallory. Ravintoloiden välille puhkeaa sota, mutta kun madame Mallory huomaa intialaisperheen pojan Hassanin lahjakkuuden, hän tarjoaa tälle työpaikkaa ravintolassaan. Hassanin ansiosta madame Malloryn ravintola saa toisen Michelin-tähden. Tämän jälkeen Hassan saa työtarjouksia monista Pariisin huippuravintoloista.

Hassan lähtee töihin Pariisiin, jossa hän jälleen saavuttaa mainetta. Lopulta hän kuitenkin palaa takaisin ranskalaiseen pikkukylään ja madame Malloryn ravintolaan, jota hän ryhtyy johtamaan. Hän pyytää liikekumppanikseen madame Malloryn ravintolassa työskentelevän nuoren naisen, joka oli ensimmäisenä auttamassa perhettä silloin, kun heidän autonsa hajosi. Tähän nuoreen naiseen Hassan on kaiken aikaa ollut rakastunut. Myös intialaisen perheen leski-isä ja madame Mallory ystävystyvät.

Herkullinen elämä on mielenkiintoinen ruokaelokuva, jossa näytetään intialaisen ruoan valmistusta ja myös elämää ja työskentelyä ranskalaisessa Michelin-tähtiravintolan keittiössä. Se on myös elokuva, joka kertoo perheen merkityksestä ja perheenjäsenten yhteenkuuluvuudesta. Näistä aineksista on saatu kootuksi hyväntuulinen ja liikuttava elokuva, jossa Helen Mirren ihastuttaa madame Malloryna.