Eilen illalla kun olimme menossa balettiin, huomasimme tien varressa Willa Söderin kohdalla ilmoituksen sunnuntaisesta brunssista. Tänään sitten menimme Willa Söderiin brunssille aamukymmeneksi. Väkeä oli paikalla melko vähän, vaikka viime sunnuntaina, kun brunssi järjestettiin ensimmäisen kerran, paikka oli ollut täynnä. Tarjolla oli muun muassa mehushotteja, jugurttia tuoreiden ja kuivattujen hedelmien sekä pähkinöiden kanssa, vihanneksia, juustoja ja leikkeleitä, lohta, croissanteja ja hilloja, leipävalikoima sekä juustokakkuja. Ruoat olivat hyviä ja raikkaita. Paikan omistaja Suvi Koponen kertoi, että brunsseja on tarkoitus jatkaa aina silloin tällöin.

Koski Tl:n haikaranpoikaset ovat lähteneet lentoon. Ensilentonsa toinen poikasista Kontti teki YLE Turun nettisivujen mukaan eilen lauantaina, jolloin se lensi kello 13 maissa kolmen minuutin lentoharjoituksen ja palasi sen jälkeen takaisin pesään. Tänään molemmat haikaranpoikaset, Kinttu ja Kontti, tekivät useita eri pituisia pyrähdyksiä pesästä. Välillä ne olivat samanaikaisestikin poissa sieltä, mutta yleensä lähtivät lentoon yksi kerrallaan ja toinen odotteli sen aikaa pesässä. Niiden lentoon lähtö olikin jo odotettavissa, koska ensimmäisen linnun kuoriutumisesta on aikaa yhdeksän viikkoa. Kintun ja Kontin lentoonlähtöjä oli hauska seurata pitkin päivää. Samalla katsoin televisiosta yleisurheilun MM-kisalähetystä. Asiantuntijoiden mukaan haikarat lähtevät jo parin viikon päästä Afrikkaan. Yli kahden kuukauden ajan olemme seuranneet niiden kasvua juuri kuoriutuneista poikasista isoiksi lentokykyisiksi linnuiksi. Kun ne lopulta lähtevät muuttomatkalle, tuntuu varmaan jonkin aikaa tyhjältä, kun ei ole enää kiirettä avata aamulla netistä haikarakameran sivua.

Maailmankuulu shanghailainen sirkusryhmä Shanghai Acrobatic Troupe: Zodiac Legend esiintyi tänä viikonloppuna Helsingin Jäähallissa osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmatarjontaa. Helsingin Sanomat tarjosi jonkin aikaa sitten lippuja näihin esityksiin vähän alennettuun hintaan ja mekin hankimme liput täksi päiväksi. Akrobaattiryhmän ohjelma koostui kahdestatoista erilaisesta näytöksestä ja siinä esiintyi 33 äärimmäisen taitavaa akrobaattia. Jokainen näytös kuvasi yhtä kiinalaisen horoskoopin kahdestatoista eläimestä. En ole ennen tiennytkään, että syntymävuoteni oli kiinalaisen horoskoopin mukaan tiikerin vuosi. Tiikeri edustaa kiinalaisessa horoskoopissa rohkeutta, joten ei se kyllä minua erityisen hyvin kuvaa.

Show oli henkeäsalpaavan upea, värikäs ja jännittävä. Ryhmässä oli sellaista osaamista, jota saattoi vain hämmästellä. Ja kaikki oli kuitenkin saatu näyttämään kovin helpolta ja vaivattomalta.