20170721_103938.jpg

 

Olimme suunnitelleet Ritvan kanssa reipasta kävelylenkkiä Herttoniemenrannan maisemissa tiistaiksi. Kun lähdin kotoa puolenpäivän jälkeen, Hangelbyssä oli puolipilvinen sää. Kun pääsin perille Herttoniemenrantaan, alkoi sade. Reipasta sadetta kesti jonkin aikaa, minkä jälkeen oli vähän aikaa poutaa, mutta uusi sadepilvi lähestyi ja ukkonenkin jyrähteli, tosin ei aivan lähistöllä. Kävely jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan, mutta sen sijaan pääsin nauttimaan Ritvan ja Penan kahvipöydän herkuista. Ennen kotoa lähtöä olin tarkistanut sadetutkasta tilanteen, ja sen mukaan lähitunteina ei ollut sadetta tulossa, mutta jostain ne sadepilvet kuitenkin ilmestyivät.

 

Keskiviikkona käytiin lomalaisten Jarkon, Corinnen ja Rianan kanssa lounaalla Porvoossa Rafael's Bistrossa. Grillattu maksa oli hyvää ja juuri sopivasti mediumia. Palvelu sitä vastoin oli hieman kesäterässä, mutta ei se nyt pahemmin häirinnyt. Sää oli edellisten päivien kaltainen, aina välillä sateli.

 

Eilen torstaina menimme Antin kanssa Helsinkiin Ravintolalaiva Wäiskiin tapaamaan Mikaelia ja Joanieta. Söimme ravintolan lounaan, joka oli monipuolinen ja runsas. Salaatit olivat tuoreita ja hernekeitto, josta Mikael ja Joanie erityisesti tykkäsivät, oli hyvää. Jälkiruoaksi oli tarjolla pannukakkua, mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Wäiski on ympäri vuoden auki oleva laivaravintola. Erityisesti kauniina kesäpäivinä se on mukava paikka. Nyt sää oli taas erittäin vaihteleva; välillä paistoi aurinko ja välillä tuli rankkoja sadekuuroja, mutta laivan sisällä oli kuivaa ja lämmintä. Mikael ja Joanie tulivat meidän mukanamme Itikseen, jonne jätimme heidät shoppailemaan ja jatkoimme kotiin. Illalla he menivät vielä Martin kanssa suunnistamaan Keski-Uusimaa-rasteille Kummerbergiin Sipoon ja Pornaisten rajalle.

 

Me menimme Antin kanssa illalla Sipoon vanhan kirkon Kesämusiikkia Sipoossa -konserttisarjan ”Kesäsinfonia”-konserttiin, jossa esiintyi TrioAngel, kolmen upeaäänisen naisen (Aurora Ikävalko, Kaisa Näreranta, Tuula Saarensola) lauluyhtye ja pianisti Joel Papinoja. Ohjelmistossa oli muun muassa Sibeliuksen, Sarmannon ja Melartinin lauluja, joka soivat kauniisti Sipoon vanhassa kirkossa. Erityisen vaikuttava oli Melartinin Kesäsinfonian osa III Andante, joka oli antanut tälle konsertille nimensä. Anttikin totesi konsertin päätyttyä, että olipa hyvä, kun tuli lähdetyksi ja että olisi kyllä menettänyt paljon, jos olisi jäänyt kotiin lepäilemään.