Blogiin2.jpg

Pipsa Possu matkustaa junassa.

Perjantaina suuntasin auton aamuvarhaisella Lauttasaareen, jonne menin Edenin seuraksi, kun Hennalla oli työkeikka. Hennan valmistautuessa työpäiväänsä Eden söi aamiaista; ison lautasellisen puuroa, jossa oli jogurttia ja puolukoita, puolikkaan juustosämpylän, pakastetyrnimarjoja ihan sellaisenaan, kurkkua ja tomaattia ja kananmunankin Eden kuori, mutta se jäi melkein syömättä. Henna lähti töihin ja minä vähän jännitin, miten Eden reagoi äitinsä lähtöön, mutta hän jatkoi aamiaisen syömistä kaikessa rauhassa.

 

Blogiin5.jpg

Jarnon tekemä lounas maistuu mainiolta.

Aamiaisen jälkeen pestiin hampaat ja sen jälkeen ruvettiin katsomaan Pipsa Possua YouTubesta. Välillä heiteltiin palloa ja leikittiin, mutta aina silloin tällöin piti katsoa uusi jakso Pipsa Possua. Ulkona satoi, joten emme menneet ulos. Lounasruoka oli valmiiksi tehtynä jääkaapissa, joten lämmitin sen ja Eden pisteli koko annoksen ja lisäksi vähän herkkuaan raejuustoa sekä smoothien. On aina suuri ilo katsoa, kun pieni ihminen syö hyvällä ruokahalulla. Lounaan jälkeen katsottiin vielä yksi jakso Pipsa Possua. Eden tuli viereen istumaan ja kun hänen silmänsä rupesivat painumaan kiinni, vein hänet päiväunille. Kahden tunnin kuluttua, kun Jarno tuli töistä kotiin, Eden nukkui vielä. Oli kyllä helppo ja mukava mummoilupäivä.

 

Blogiin.jpg

Katri-äiti, lapsenlapseni Eden, miniäni Henna ja minä Paippisten mummolassa.

Äitienpäivän aamuna keitin kaksi kattilallista lohikeittoa. Toisen kattilan otin mukaani, kun lähdin äitiä katsomaan, toinen jäi meille. Söimme keittoa äidin ja Martin kanssa ja mansikkakakku oli odottamassa kahvin kanssa, kun Jarno, Henna, Eden ja Osku ajoivat pihaan ja aivan puhkuivat intoa. He olivat juuri tehneet kaupat kesämökistä, jota he olivat edellisenä päivänä käyneet katsomassa.

Myöhemmin iltapäivällä, kun olin tullut kotiin, Päivi, Janne ja Juulia käväisivät meitä moikkaamassa.