Lux Helsinki -valotaidetapahtuman päätyttyä sen kävijämäärän kerrottiin ylittäneen tänä vuonna 600 000 kävijän määrän. Se on paljon, kun tapahtuma oli avoinna vain viisi päivää ja ainoastaan iltaisin kello 17 - 22. Ei ihme, että joihinkin kohteisiin, jotka olivat rajatuilla alueilla, joutui jonottamaan. Me jonotimme yhteen kohteeseen ehkä kymmenen, viisitoista minuuttia, muuten päästiin etenemään jonottamatta. Ehkä sateinen sää teki sen, että sinä iltana ruuhkaa ei ollut erityisen paljon.

Perjantai-iltana tapahtui kuun puolivarjopimennys, jolloin taivas oli pilvetön ja kuu näkyi komeasti. Pimennys sen sijaan ei ollut missään vaiheessa kovin selvästi nähtävissä, mutta pitihän sitä kuitenkin kuvata, tosin vain kännykällä.

 

20200110_210936 (2).jpg

 

Viime vuoden helmikuussa osallistuimme arvontaan, jossa jos meitä olisi onnistanut, olisimme saaneet ostaa liput Schönbrunnin Linnanorkesterin uudenvuoden konserttiin Wienissä. Ei onnistanut, mutta katsoimme konsertin televisiosta ja lauantaina Schönbrunnin Linnanorkesterin kiertuekokoonpano esiintyi Helsingin Musiikkitalossa kahdessa konsertissa. Meillä oli jo syyskuussa hankitut liput iltapäivällä kahdelta alkavaan konserttiin.

Orkesterissa soitti kolmekymmentä muusikkoa, kapellimestarina oli Guido Mancusi. Solisteina konsertissa esiintyivät sopraano Rinnat Moriah ja baritoni Konrad Huber. Ohjelmistossa oli W.A. Mozartin, Straussin perhekunnan ja heidän aikalaistensa klassikkoteoksia. Ohjelmassa oli myös balettiesitys, joka oli annettu orkesterin kahden iäkkäimmän ja tukevimman miehen tehtäväksi, ja hyvin he siitä selviytyivät. Konsertti oli musiikillisesti upea, ja sen lisäksi se oli kepeä ja hauska.

Chesmus ja Daniela ovat syntyneet vuoden välein tammikuun yhdentenätoista päivänä, ja sunnuntaina vietimme Porvoossa Ravintola Seireenissä heidän syntymäpäiväjuhlaansa Jarkon ja Jarnon perheiden kanssa. Corinne puuttui taas joukosta. Hän asuu Helsingissä ja on kiireinen sairaanhoitajaopintojensa ja Porvoossa tekemiensä työvuorojen kanssa. Seireenissä ruoka oli hyvää ja palvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Porvoossa on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, mutta sunnuntai-iltapäivät ja illat ovat hieman haasteellisia, kun monet paikat ovat silloin kiinni.