Eilen päivällä meillä oli aikaa katsoa TV1:n iltapäivän kotimainen musiikkipitoinen komediaelokuva, joka oli Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta vuodelta 1950. Elokuvan on ohjannut Ville Salminen ja rooleissa esiintyvät muun muassa Assi Nortia, Uuno Laakso sekä Olavi Virta. Elokuva perustuu Tatu Pekkarisen aiheeseen sekä Matti Jurvan ja Tatu Pekkarisen lauluun ”Kaunis Veera”. Elokuvan tanssikohtauksissa on mukana tanssijoita Suomalaisen Oopperan baletista ja Punaisen Myllyn näyttelijäkunnasta, ja ne ovatkin komeita ja näyttäviä.

Elokuva oli harmitonta kesäviihdettä, pääosissa kesä, aurinko, Saimaan järvimaisemat ja tervahöyry Prinsessa Armada, joka kuljettaa puulasteja Suomen ja Pietarin välillä. Aikanaan elokuvaa kävi elokuvateattereissa katsomassa peräti 900 000 katsojaa, joten se oli aikansa suosituimpia kotimaisia elokuvia.

Illalla parkkeerasimme kahdeksi tunniksi television ääreen, kun yhdeksältä alkoi Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangokuningatar-kilpailu. Taso oli tänä vuonna harvinaisen hyvä ja melkein kuka tahansa neljästä finalistista olisi ansainnut voiton. Superfinaalissa olivat vastakkain konkari 42-vuotias Susanna Heikki, jolla on kaunis tangoon sopiva tumma ääni ja ensikertalainen 22-vuotias Erika Vikman, joka tuntui olevan yleisön suosikki. Tällä kertaa Susanna Heikin kokemus ja tangoon sopiva olemus  voitti Erika Vikmanin nuoruuden energian ja pirteyden. Susanna Heikki on vuoden 1997 tangoprinsessa.

Tänään teimme Antin kanssa jälleen lyhyen kesäretken, tällä kertaa Riihimäelle. Kävimme Riihimäen taidemuseossa, Suomen lasimuseossa sekä Suomen Metsästysmuseossa. Väkeä oli museoissa vähän, joten niissä oli hyvin tilaa kiertää ja katsella.Tänään on Suomen Kuvataiteen päivä ja myös taidemaalari Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä. Helene Schjerfbeck syntyi 10.7.1862 ja kuoli vuonna 1946. Riihimäen taidemuseossa on parhaillaan esillä näyttely Helenen puutarhassa – Teoksia Riihimäen taidemuseon kokoelmista.  Teosten aiheina ovat kukat, puutarhat, kasvimaan sato ja kesämaisemat. Tatjana ja Pentti Wähäjärvi ovat lahjoittaneet Riihimäen taidemuseolle  mittavan taidekokoelmansa, johon kuuluu Schjerfbeckin maalausten lisäksi monien muiden tunnettujen suomalaisten taiteilijoiden, muun muassa Pekka Halosen, Venny Soldan-Brofeldtin, Eero Järnefeltin, Ellen Thesleffin ja Rafael Wardin töitä.

Riihimäen lasimuseossa oli paljon nähtävää. Siellä on laajan, usean tuhannen lasiesineen, perusnäyttelyn lisäksi tänä kesänä esillä Timo Sarpaneva - Taidetta lasista ja Tapio Wirkkalan posliinia Rosenthalille 1956 - 1985 -näyttelyt. Tapio Wirkkalan syntymästä on tänä vuonna kulunut 100 vuotta. Riihimäen lasimuseo toimii entisen lasitehtaan tiloissa, jotka muutettiin 1980-luvun alussa Tapio Wirkkalan suunnitelmien mukaan museoksi.

Lasitehtaan vieressä on Suomen Metsästysmuseo, jossa on muun muassa näyttely Seppo Polameri – Erätaiteen mestari. Esillä on etupäässä Polameren öljyvärimaalauksia ja vain muutamia grafiikkatauluja. Meillä on kodin seinällä useita Polameren grafiikkatauluja, joiden realistisesta luontokuvauksesta olemme aina pitäneet.