Paikallislehti Palm Beach Post on tilattu ja tullut jo kahtena aamuna ja aamu-uinnillakin on oltu jo kolmena aamuna. Tänään syötiin ensimmäinen varsinainen Florida-aamiainen, eli hedelmäsalaattia tuoreista hedelmistä, jugurttia ja mysliä. Parvekkeella oli 28 astetta lämmintä, kun söimme siellä aamiaista yhdeksän jälkeen.

Perjantain Palm Beach Postissa on TGIF (Thank God It’s Florida) -osio, jossa esitellään tulevan viikon tapahtumia. Tänään lehdessä esiteltiin koko tulevan sesongin kulttuuri- ja viihdetarjontaa. Tarjolla on klassisen ja kevyen musiikin konsertteja, oopperaa, balettia, musikaaleja, elokuvia sekä taide- ja muita näyttelyitä.

Muutaman kilometrin päähän meidän asunnoltamme Lake Worthissa putosi tiistaina pienkone asuinalueelle, jossa on kevytrakenteisia siirreltäviä asuintaloja. Kone iskeytyi päin yhtä näistä taloista. Talossa asuva nuori naisopiskelija oli ensimmäisen kerran elämässään jättänyt lähtemättä collegeen, jossa hän opiskeli iltakursseilla liiketaloutta. Hän kävi opintojensa ohessa työssä ja oli tuntenut itsensä työpäivän jälkeen liian väsyneeksi lähteäkseen iltatunneille. Hän oli nukkumassa, kun pienkone iskeytyi hänen kotitalonsa päälle ja surmasi hänet. Myös koneen lentäjä kuoli. Lento oli sujunut aivan normaalisti ja kone oli laskeutumassa Lantanan lentokentälle, kun se aivan yllättäen joutui pois kurssista, kääntyi kyljelleen ja putosi alas. Onnettomuuden syystä ei ole tietoa.

Palm Beachin piirikunnassa oleva Lion Country Safari on Amerikan ensimmäinen eläinpuisto, jossa eläimet saavat liikkua vapaina ja katsojat liikkuvat autoilla. Se on perustettu vuonna 1967 ja siellä on yli 900 eläintä. Puistossa käy vuosittain satojatuhansia ihmisiä ja se on Palm Beachin piirikunnan suosituin vierailukohde. Me olemme käyneet siellä monta kertaa, mutta se on niin kiva kohde ja aika lähelläkin, joten lähdimme sinne taas tänään. Taivas oli pilvessä ja välillä vähän satoikin, kun ajoimme puistossa, mutta eläimet olivat virkeitä ja jopa leijonat olivat näkyvissä. Useimmiten, kun on oikein aurinkoista, ne makailevat piilossa katoksen alla. Leijonat eivät kuitenkaan ole puistossa vapaina, vaan niiden alue on aidattu.

Kotimatkalla kävimme tankkaamassa autoon korkeaoktaanista bensaa. Tankkiin mahtui 14,8 gallonaa bensaa eli 56 litraa, mikä maksoi 37 dollaria eli 33 euroa. On se aika halpaa; litrahinnaksi tulee noin 66 eurosenttiä. Iltapäivällä alkoi oikein kunnon rankkasade, satoi ja tuuli. Parvekkeen lattiallakin lainehti vesi, kun tuuli puhalsi vettä parvekkeen suuntaan.

Yhdysvaltain presidentinvaalit pidetään vuoden kuluttua, mutta jo nyt republikaanien ja demokraattien presidenttiehdokkuudesta käydään kamppailua. Demokraateilla oli televisiossa ensimmäinen vaaliväittely ja Hillary Clintonin asema mahdollisena demokraattien presidenttiehdokkaana näyttää vahvistuneen. Republikaanien ehdokkaaksi pyrkivän Donald Trumpin tytär Ivanka puolestaan on ollut tämän viikon aikana useissa televisiohaastatteluissa, joissa hän on kehunut kovasti, kuinka hyvä isä ja mukava mies Donald Trump on.