162849775_10159172229937276_5366962367880628232_n.jpg

 

Outin ja Heikin toinen poika, 2,5-vuotiaan Aarnen veli, syntyi tammikuussa ja eilen vietettiin Hämeenlinnassa ristiäisjuhlaa, johon koronapandemian takia suurin osa perheenjäsenistä osallistui Teamsin välityksellä. Osallistujia oli eri puolilta Suomea ja myös Sveitsistä ja Belgiasta. Meilläkin oli Paippisista yhteys juhlapaikalle.

Pappi puhui lapsen vanhemmille, isovanhemmille ja kummeille ja säesti laulua kitaralla. Lapsen nimeksi tuli Eino-Anton Eemeli. Eino- ja Anton-nimet tulevat Heikin ja Outin isovanhemmilta. Einoja on meidän perheessämme nyt jo useita; Samuel Eino Sveitsissä ja Justus Eino Anselmi Jyväskylässä. Heinäkuussa kuollut Eino-isäni kertoi, ettei hän jostain syystä tykännyt kovasti nimestään, mutta aivan varmasti hän olisi ylpeä siitä, että hänen nimensä jatkuu perheessämme. Eino-nimi on ollut käytössä jo 1500-luvulla, se on ollut yksi yleisimmistä miestennimistä ja 2000-luvulla se on noussut uudelleen suosioon.

Kastetoimituksen jälkeen Heikki otti yhteyden kaikkiin kotikatsomoihin ja saimme välittää onnittelut ja terveiset lapselle ja lapsen vanhemmille. Sen jälkeen me joimme kahvit ja söimme Outin tilaamaa kakkua, jonka olin hakenut järvenpääläisestä kakkutalosta.

Oli kiva, kun voitiin osallistua juhlaan etänä, muutenhan se ei nyt korona-aikaan olisi ollut mahdollistakaan. Pääsimme olemaan mukana kastejuhlassa ja näimme myös Eino-Antonin perheen ja muut juhlaan paikalla ja etänä osallistuneet.