20210605_125307 (2).jpg

Sipoon vanha kirkko, kellotapuli ja uuden kirkon torni.

Perjantaina tapasin liikuntakoordinaattori Tiinan Söderkullan kuntorappusten luona. Tiinan kanssa aloitimme tapaamiset vähän ennen koronapandemian alkua, ja hänen ohjeittensa mukaan aloin kuntosaliharjoittelun, mutta korona sulki kuntosalit. Minun kuntoiluni on viime aikoina rajoittunut pihatöihin, mutta onhan sekin parempi kuin ei mitään, kun siinä saa touhuta ulkona. Nyt kävelimme Tiinan kanssa kuntoradalla ja kiipesimme muutaman kerran kuntoportaat ylös. Portaiden nousu oli kyllä rankkaa, mutta jalat eivät kuitenkaan onneksi kipeytyneet.

Sipoon vanha kirkko on taas kesäkuun alusta elokuun loppuun auki yleisölle ja otin lauantaina ensimmäisen opasvuoron. Kirkossa kävi väkeä tasaisesti, ruuhkaa ei ollut missään vaiheessa, mutta ei myöskään pitkiä taukoja. Kävijöissä oli taas sellaisia, jotka poikkesivat kirkkoon, kun näkivät, että ovi oli auki, mutta oli myös niitä, jotka olivat tarkoituksella lähteneet kesäisenä päivänä retkelle lähiseudulle. Kävijät olivat suomalaisia lukuun ottamatta Hilkka-siskoa ja Fransua, jotka ovat tulleet Sveitsistä viettämään kesäänsä Suomessa Savonrannan mökillään. He poikkesivat kirkolle, kun olivat menossa hakemaan lentokentältä Tanjaa, joka tuli Suomeen viikon lomalle. Kirkko toimi myös taustana muutamille ylioppilaille, joita käytiin kuvaamassa kirkon seinustalla.

Lauantaina katsoimme kotona Jannen ylioppilasjuhlan. Se näytettiin striimattuna Porkkalan lukiolta, jossa paikalla olivat vain lakkinsa saavat ylioppilaat ja rehtori. Sunnuntaina vietimme sitten Kirkkonummella Jannen ylioppilasjuhlaa; juotiin malja ylioppilaalle ja syötiin herkullisia voileipäkakkuja ja makeita kakkuja. Olimme ainoat vieraat, koska kaikki muut juhlijat olivat olleet paikalla jo lauantaina. Jannella on jo selvät tulevaisuudensuunnitelmat, joista ensimmäisenä on vuorossa heinäkuussa alkava varusmiespalvelus.Tuli siinä Jannea juhliessa muisteltua vähän myös omaakin kymmenten vuosien takaista ylioppilasjuhlaa. Meillä oli silloin paikalla suuri joukko juhlijoita, sukulaisia ja ystäviä. Lahjaksi sain muun muassa pohjanmaalaisella puusepällä teetetyn kapiokirstun, joka on kulkenut matkassa mukana tänne asti.

 

09-27-2013 06;08;09PM (3).JPG

Vuoden 1969 ylioppilas.