Istumme television ääressä ja katselemme CNN:n lähetystä Yhdysvaltojen itäosien valtioista, joita uhkaa erittäin paha lumimyrsky. Myrsky on alkanut jostain Teksasin tienoilta ja etenee kohti New Yorkia. Noin 5000 lentoa on jo peruutettu ja lunta odotetaan satavan jopa kahdesta kolmeen jalkaan, siis jopa lähes metrin verran. Myrskyn odotetaan jatkuvan lauantai-iltaan asti. Washington D.C:n pormestari piti puheen televisiossa ja korosti tilanteen vakavuutta. Hän totesi, että iltapäivällä kolmeen mennessä kaikkien kaupunkilaisten pitäisi hakeutua sisätiloihin. Ainakin North Carolinan osavaltiossa on julistettu hätätila.

Meillä täällä eteläisessä Floridassa sitä vastoin tuulee ja sataa rankasti ja sääennusteissa on kerrottu myös mahdollisesta ukkosmyrskystä. Lämpötila on 22 astetta. Sää on ollutkin viime päivät melkoisen vaihteleva, aurinkoisina päivinä on ollut poikkeuksellisen kylmää ja lämpiminä päivinä on ollut sateista ja tuulista.

Olemme viettäneet viime päivät rauhallisesti ja parannelleet flunssaamme, johon liittyy paha yskä. Olemme lukeneet ja katsoneet Suomen television esittämiä draamasarjoja. Keskiviikkona menimme St. Andrew’s -kirkolle kuuntelemaan esitelmää ”Historiaa tuoreesti ja terävästi”. Esitelmässä työuransa opettajana tehnyt ja historiaa vuosikausia harrastanut Tapio Aalto kertoi historiatieteen ja -harrastuksen erityispiirteistä. Aalto kannusti tilaisuuden noin neljääkymmentä osallistujaa historian harrastuksen pariin ja hän myös jakoi kotiläksyksi osallistujille listan kiinnostavista historiankirjoista ja elokuvista. Tilaisuus oli lavastettu Helsingin Yliopiston tohtorinväitöstilaisuuden muotoon, mikä teki esitelmästä mukavalla tavalla tavallisuudesta poikkeavan.

Eilen jouduin flunssani takia jäämään pois karjalanpiirakkatalkoista, joissa Floridan Karjalaiset tekivät piirakoita lepokodin hyväksi. Se kyllä harmitti. Antti kävi sitten iltapäivällä ostamassa meille talkoissa tehtyjä sekä peruna- että riisipiirakoita. Hyviä olivat.