317191278_641570930998116_6003005263406482940_n(3).jpg

Pelataan Alias-selityspeliä Edenin ja vauvanuken kanssa.

Vietin perjantain Edenin seurassa, kun Henna oli työkeikalla. Päivän ohjelmassa meillä oli, askartelua, piirtämistä, värittämistä, muovailuvahalla muovailua, leikkiä, laulua, pelaamista ja vauva-videon katselua. Aivan aluksi askarreltiin sydänaiheinen kortti, joka kuvattiin ja lähetettiin Messenger-viestinä Edenin äidille ja isille. Korttiin Eden halusi tekstin, että "Isi on paras ja äitikin on paras." Leikittiin muun muassa esineen piilottamista, jossa minä piilotin ja Eden etsi. Välillä vaihdettiin huonetta, kun yhdessä huoneessa oli kaikki hyvät piilot käytetty. Alias Junior kuvaselityspeliä oli myös kiva pelata. Sitten videoitiin ja lähetettiin onnittelulaulut sekä Kaija-mummolle, jolla oli nimipäivä että Katri-isomummolle, jolla oli sekä syntymä- että nimipäivä.

Lauantaina katselimme kotona tietokoneelta Helsingin Sanomien lukijoilleen tarjoaman, tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuottaan viettävän, Cantores Minores -poikakuoron joulukonsertin Johanneksen kirkosta. Kuoroa johti Hannu Norjanen ja konsertissa esiintyivät kuoron lisäksi sopraano Hedvig Paulig ja urkuri Olli Saari. Kuultiin tuttuja joululauluja, muiden muassa; Sydämeeni joulun teen, Varpunen jouluaaumuna, Sylvian joululaulu, En etsi valtaa loistoa, Jouluyö, juhlayö. Oli mukava katsoa konsertti kotona, kun ei tarvinnut lähteä pimeässä ajamaan Helsinkiin, jossa parkkipaikan löytäminenkin olisi todennäköisesti ollut vaikeaa. Kasslerpaisti ja uunijuurekset kypsyivät uunissa neljän tunnin ajan ja valmistuivat juuri sopivasti konsertin päättyessä.

Sunnuntaina kävin onnittelemassa äitiä, joka täytti perjantaina 97 vuotta. Sen jälkeen mentiin Kaijan ja Merjan kansa Keuda-talon Kerava-saliin Syksyn Svengit -konserttiin, jossa esiintyivät Angelika Klas, laulu, Seppo Hovi, piano ja juonto, Antti Sarpila, klarinetti ja Hannu Rantanen, kontrabasso. Olikin monipuolinen ja viihdyttävä yli kaksituntinen konsertti, jossa Seppo Hovin hauskat ja värikkäät tarinat vuorottelivat esitettävien jazzklassikoiden, operetti- ja musikaalisävelmien sekä tuttujen viihdesävelmien kanssa. Konsertissa oli lämmin tunnelma ja siitä jäi hyvä mieli.

Viikonloppuna olisi ollut myös J. S. Bachin Jouluoratorio perjantaina Sipoon kirkossa ja Sipoon Soinnun joulukonsertti Söderkullan kirkossa, mutta niihin ei nyt ehditty. Joulun aikaan on niin paljon tapahtumia, että kaikkiin kiinnostaviin ei pysty osallistumaan.