Kesäkuu on sujunut rauhallisesti ja pääasiassa kotosalla. On päästy nauttimaan alkukesän herkuista; kotimaiset varhaisperunat ja mansikat ovat parhaimmillaan, herneet ja kirsikat ovat ulkomaisia mutta maistuvia nekin ovat.

Yleisurheilun EM-kisat, Jukolan viesti, Paavo Nurmi Games; siinä oli sen verran urheilun seurantaa, että jalkapallon EM-kisoista on tähän mennessä riittänyt, että tiedän otteluiden lopputulokset. Seuraavaksi ovat vuorossa viikonloppuna Kalevan kisat ja sen jälkeen Pariisin olympialaisia heinä-elokuussa, joten katsottavaa riittää, ja siinä samalla voi kutoa sukkia, niin tuntee tekevänsä jotain hyödyllistä.

 

Eden%20juoksee.jpg

Someron Esan tiistaikisoissa.

Urheilua pääsin seuraamaan myös tiistaina, kun ajoin Somerolle Jarnoa, Hennaa ja Edeniä tapaamaan. Helteisen kesäpäivän päätteeksi lähdimme Someron urheilukentälle katsomaan Someron Esan tiistaikisoja, joissa Eden kilpaili 4-5-vuotiaiden sarjassa 40 metrin juoksussa ja pallonheitossa. Nämä toukokuun puolivälissä aloitetut lasten tiistaikisat jatkuvat elokuun loppuun asti. Eden on osallistunut myös Someron Säästöpankin Futiskerhon jalkapalloharjoituksiin, jotka nyt keskikesällä ovat tauolla ja jatkuvat taas heinäkuun loppupuolella. Kesäkuun ajan myös MLL:n Someron paikallisyhdistys järjestää lapsille päivittäistä Kesäpuisto-tapahtumaa, jossa lapset voivat käydä leikkimässä aamuyhdeksästä iltapäivään kahteen asti. Siellä Edenkin käy ajoittain leikkimässä. Somerolla on todella paljon lapsille järjestettyä ohjelmaa, erilaisia kerhoja ja muita tapahtumia ympäri vuoden.

 

Opasteht%C3%A4viss%C3%A4.jpg

Opastehtävissä. Martin ottama kuva.

Kesäflunssa aiheutti sen, että jouduin perumaan pari opasvuoroa Sipoon vanhassa kirkossa, otin sitten vuoron juhannusviikon sunnuntailta, jolloin Martti ja Kirstikin kävivät minua kirkossa moikkaamassa, ja onneksi juuri silloin oli rauhallinen hetki eikä muita kirkkoon tutustujia muutamaa pikaista kävijää lukuun ottamatta. Suurin osa kävijöistä haluaa kuulla kirkon vaiheista, ja pisimmillään joidenkin kävijöiden vierailut voivat kestää tunninkin. Kirkossa on harmoni, ja aina joskus joku myös haluaa soittaa sitä. Nytkin erään pariskunnan mies halusi laulaa hengellisen laulun ja hänen vaimonsa säesti häntä. Nämä ovat aina hienoja elämyksiä.