P1250656.JPG

 

Tähän vappuun valmistautumisen aloitin jo muutama päivä sitten, kun laitoin siman käymään. Aikaisempina vuosina olemme ostaneet siman partiolaisilta samalla, kun olemme käyneet vappupäivänä kuuntelemassa Sibbo Sångarbröder -kuoron keväistä konserttia Söderkullan torilla. Tänä vuonna eivät laulajaveljet esiinny eivätkä partiolaiset myy simaa. Vapunaattona tein vappumunkkeja noudattaen netistä löytämääni ohjetta, jossa munkit paistetaan uunissa. Pullataikinasta kaulitaan paksuhko levy, josta otetaan vaikka juomalasilla ympyröitä, joiden keskelle tehdään pienemmällä muotilla reikä. Munkit nostatetaan, kastetaan rypsiöljyssä ja paistetaan uunissa. Valmiit munkit pyöritellään sokerissa. Minun munkkini olivat imeneet paiston aikana öljyn niin, ettei sokeri tarttunut, mutta voitelin niitä hieman öljyllä ja sen jälkeen sokeri tarttui. Käväisin myös pikaisesti viemässä äidille, isälle ja Martille munkkeja ja simaa ja toivottamassa heille hyvää vappua.

Vappuaattoiltana katselimme tietokoneelta ohjelmia Helsinki-kanavalta, jossa näytettiin muun muassa Havis Amandan virtuaalinen lakitus Taideyliopiston ylioppilaskunnan suorittamana. Lakituksessa Havis Amanda oli virtuaalisesti siirretty Senaatintorille.

Kansallisoopperan Stage24:ssä puolestaan esitettiin eilen Suuri kuorogaala, joka oli tallennettu Suomen Kansallisoopperan kuoron 70-vuotisjuhlakonsertista Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa 23.4.2015. Kurkistus vuoden 2015 kalenteriin todensi, että mekin olimme Antin kanssa kyseisessä konsertissa. Hieno esitys kesti hyvin toisenkin katsomisen. Kirjoitin kuorogaalasta blogissani 23.4.2015, ja olin silloin kovasti innoissani hienosta esityksestä, ja niin oli ollut muukin yleisö, joka oli osoittanut seisten suosiota esiintyjille.

Club For Five -lauluyhtyeen etä-vappu-konsertti esitettiin tyhjälle katsomolle Savoy-teatterista. Konsertti oli huippuhieno ja viihdyttävä ja se kannattaa katsoa, ainakin vielä se löytyy osoitteesta https://www.savoykeikat.fi/clubforfive/.