Aamulla puoli yhdeksän aikaan laiva saapui Mykonoksen saaren satamaan. Mykonosta kutsutaan Aigeianmeren jalokiveksi, ja se on kuuluisa kullanvaaleahiekkaisista uimarannoistaan. Näkymä Mykonoksen kauniiseen kaupunkiin, jonka kaikki rakennukset ovat puhtaanvalkoisia, oli yllättävä.

Lähdimme kaupungille yhteysbussilla, joka vei meidät aika lähelle vanhaakaupunkia. Bussin pysähdyspaikalta pääsimme sähköauton kyydissä vanhankaupungin satamaan, josta lähtevät muun muassa Delokselle menevät laivat. Seuraava laiva Delokselle oli lähdössä vajaan tunnin kuluttua, joten lähdimme katselemaan vanhaakaupunkia. Sen kujat olivat erittäin kapeita ja kujien varrella oli pieniä myymälöitä. Mykonoksen nähtävyyksiä ovat pikku-Venetsian kortteli sekä vanhat tuulimyllyt, jotka seisovat rinteessä kaupungin yläpuolella.

Ehdimme juoda vielä kahvit ennen kuin menimme odottamaan Delokselle menevää laivaa. Legendan mukaan kreikkalaisten ylijumala Zeuksen rakastajatar Leto pakeni Delokselle Zeuksen puolison Heran mustasukkaisuutta ja hän synnytti Deloksella Zeuksen pojan Apollon, valon, sopusoinnun ja kauneuden jumalan. Seitsemännellä vuosisadalla ennen ajanlaskun alkua Deloksesta tuli merkittävä uskonnollinen keskus ja se vaurastui merkittävästi. Deloksen vauraus ja sen läheinen yhteys Roomaan johtivat hyökkäyksiin Delosta vastaan, ja kaupunki tuhottiin ja sen asukkaat tapettiin. 1800-luvulla kaupunki ja sen antiikkiset rauniot löydettiin kaivauksissa.

Jos on yhtään kiinnostunut historiasta ja historiallisista nähtävyyksistä, Delos on erittäin mielenkiintoinen käyntikohde. Minä ainakin olin suuresti vaikuttunut kaikista niistä rakennusten raunioista, pylväistä, marmorileijonista ja muusta antiikin ajan ihmeellisyyksistä, joita Deloksella on.

Laivan palattua Delokselta, Mykonoksen vanhankaupungin satamasta oli juuri lähdössä yhteysvene, joka kuljetti matkustajia Queen Victoria -laivalle, joten pääsimme mukavasti palaamaan laivaan, joka lähtikin sitten runsaan tunnin kuluttua matkaan Rhodosta kohti. Kävimme myöhäisellä lounaalla laivan Lido-ravintolassa, minkä jälkeen olin niin uupunut, että nukuin vähän aikaa. Emme lähteneet tänään Britannia-ravintolan illalliselle, vaan kävimme syömässä Lidossa kevyen buffet-illallisen ennen kuin menimme katsomaan laivan laulu- ja tanssiryhmän uutta tuotantoa ”Hollywood Rocks”, jossa käydään läpi elokuvan historiaa. Esitys oli viihdyttävä eikä sinä aikana yhtään nukuttanut, mutta sen jälkeen alkoi tuntua siltä, että pitäisi päästä nukkumaan. Emme ole laivan iltaesitysten jälkeen jatkaneet illan viettoa, vaan olemme menneet melko aikaisin nukkumaan, jotta olemme jaksaneet katsella nähtävyyksiä laivan pysähdyssatamissa.

Sää oli melko lämmin, puolipilvinen ja melko tuulinen. Deloksen laivakin, vaikka ei mikään ihan pieni ollutkaan, keinui melko tavalla ja laivan henkilökunta jakeli matkustajille oksennuspusseja. En kuitenkaan nähnyt kenenkään tarvitsevan sellaista. Kun Queen Victoria lähti, kapteeni kertoi, että illalla sää on vielä tuulinen, mutta tuulen pitäisi tyytyä yön tullessa. Jonkin verran laiva keinuikin illalla, mutta onneksi ei kuitenkaan kovin hurjasti.