Mikko perheineen ja Heikki Outin kanssa tulivat sunnuntaina tapaamaan isovanhempiaan Paippisiin. Jarno ja Hennakin soittivat poikkeavansa Paippisissa Oskun kanssa matkallaan koiratreffeille Järvenpäähän. Myös Sipoon suomalaisen seurakunnan Aija-pappi oli ilmoittanut tulevansa äitiä onnittelemaan, kun äidillä oli ollut syntymäpäivä lauantaina. Minä olin luvannut valmistaa lounaan ja hoitaa kahvitarjoilut. Karjalanpaistin olin hauduttanut jo lauantaina kotona valmiiksi, joten se tarvitsi sunnuntaina ainoastaan lämmityksen, ja isä oli aamusella kuorinut perunatkin valmiiksi. Söimme lounaan, joimme kahvia ja kahvin kanssa oli tarjolla muun muassa Heikin mukanaan tuomaa syntymäpäiväkakkua, jota oli jäänyt hänen edellisenä päivänä vietetyistä syntymäpäiväjuhlistaan. Mukava sunnuntaipäivä!

Maanantaina menimme "Suomen Hirvikoirayhdistys 1936:n" pikkujoulutapaamiseen, jolla nimellä Markku oli kutsunut meidät kokoon. Kyseessä oli Antin työaikaisen johtoryhmän ja johtoryhmäläisten puolisoiden tapaaminen. Tällä joukolla olemme Antin eläkkeelle jäämisestä asti tavanneet vuosittain joulun aikoihin illallisella, tällä kertaa Ravintola Vaakunassa Helsingissä. Ruoka oli hyvää ja ilta oli oikein rattoisa.

Pikkujoulujuhlinta jatkui tiistaina, jolloin oli vuorossa Porvoon Kulttuurinystävien pikkujoulu Café Cabriolessa Porvoossa. Tilaisuuden ohjelmassa oli katsaus Kulttuurinystävien menneeseen vuoteen ja myös tulevista suunnitelmista kerrottiin. Tarjolla oli jouluinen ateria, johon kuului ainakin graavilohta, silliä, erilaisia salaatteja, rosollia, kinkkua sekä porkkana- ja lanttulaatikkoa. Jälkiruoaksi oli useammanlaista täytekakkua kahvin kanssa. Kulttuurinystävien lausujamestari Raija esitti muutaman runon ja lopuksi laulettiin tuttuja joululauluja.

Tänään torstaina aloin pitää ruokapäiväkirjaa, johon kirjaan kolmen seuraavan päivän aikana kaikki syömiseni ja juomiseni. Ruokapäiväkirjan pitäminen liittyy Fazerin organisoimaan suklaatestiin, joka päättyy ensi maanantaina. Silloin olen syönyt seitsemän palaa tummaa suklaata joka päivä kahdeksan viikon ajan, ja silloin otetaan taas verikokeita ja tehdään muistitesti. Nyt saatavia tuloksia verrataan kahdeksan viikon takaisiin tuloksiin ja tavoitteena on selvittää, onko kahden kuukauden suklaansyönnillä ollut mitään vaikutuksia näihin tuloksiin.