Aamukolmen jälkeen ei nukkuminen enää onnistunut, mutta näin tapahtuu usein, kun on tultu Suomesta Amerikkaan ja kun aikaeroa on seitsemän tuntia. Tällaisina päivinä olo on aika nuutunut eikä oikein jaksa ryhtyä mihinkään. No, lettuaamiaiselle kuitenkin jaksoimme lähteä Suomi Talolle ja menimmekin sinne jo kahdeksalta. Silloin ei vielä ollut väkeä jonottamassa lettuja, mutta tuntia myöhemmin jono oli parinkymmenen metrin pituinen. Suomi Talolla oli myös kirpputori, josta Antti osti Leo Lehtosen ja Kalevi Raitasuon vuonna 1953 kirjoittaman kirjan Lintujen elämänpiiri. Kirjan esipuheessa todetaan, että ”Viime aikoina onkin lintujen harrastajien joukko meidänkin maassamme kasvanut ennätysmäisesti.” Se oli mielenkiintoinen tieto, että jo kuusikymmentä vuotta sitten Suomessa bongailtiin innokkaasti lintuja.

Autoilu on täällä Amerikassa edelleenkin edullista. Bensiini on halpaa, ja sitä myydään tällä hetkellä jopa 2,08 dollarilla eli 1,86 eurolla gallonalta, joka on 3,785 litraa, eli bensiinin litrahinnaksi tulee 49 eurosenttiä.

Palm Beach Postissa kerrottiin, että Palm Beachin piirikunnan työttömyysaste on 4,8 prosenttia ja että työllisyystilanne on tällä hetkellä paras vuoden 2007 jälkeen. Floridan ja koko Yhdysvaltain työttömyysaste on 5,6 %. Floridassa on paljon turismiin liittyviä niin sanottuja Mikki Hiiri -töitä, jotka ovat pääosin matalapalkkaisia. Vaikka työttömyysaste onkin matala, niin kouluttamattomien henkilöiden työllistyminen on erittäin vaikeaa.

USAsuomeksi-nettisivuilla kerrotaan, että meidän kotikaupungissamme ”Lantanassa tapahtuu suuria muutoksia ja että Ruususen unta vuosikymmeniä nukkunut Lantanan pikkukaupunki Floridan suomalaisalueen sydämessä on suurten muutosten edessä.” Lantana Roadin varrella sijainnut vanha tuberkuloosisairaala on purettu ja sen paikalle rakennetaan kauppakeskus ja myöhemmin yli tuhat asuntoa. Myös toinen rakennusprojekti on käynnistymässä, kun Lantanassa viisikymmentä vuotta toiminut alunperin ranskalainen katolinen Cenacle Sisters -nunnaluostari on myynyt luostarialueensa rakennusyhtiölle. Luostarin paikalle rakennetaan asuntoja ja liiketilaa.

Illalliseksi Antti grillasi valkosipulisia jättikatkarapuja, joista tulikin tosi maukkaita.