P1120216 (4).JPG

 

 

Kesäkuu on jo mennyt. Juhannus meni nopeasti, vaikka emme tehneet mitään erityistä. Pitkästä aikaa vietimme rauhallisen juhannuksen kotona. Juhannuspäivänä tosin kävimme Paippisissa tervehtimässä aattoiltana Suomeen Sveitsistä saapuneita Hilkkaa ja Fransua. Vielä juhannuksenakin kolme telkkänaarasta uiskenteli pihalammessa, joten toiveissa on, että ensi keväänä useimmissa meidän telkänpöntöistämme pesitään.

 

Juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona Antti ja minä kävimme äidin, isän, Martin, Jarkon ja Hilkan ja Fransun kanssa lounaalla Willa Söderissä. Päivän lounasruoka kermainen riistakäristys oli erittäin hyvää ja mureaksi haudutettua. Lounaan jälkeen tulimme vielä meille kahville. Onneksi olin edellisenä päivänä leiponut, joten saimme kahvin kanssa kotona leivottua marjapiirakkaa, mikä meillä on nykyään aika harvinaista, kun tuntuu, että kaupasta ja leipomoista saa niin helpolla maukkaita leivonnaisia.

 

Antin vatsa oli ollut jo keskiviikkona aamulla oikealta puolelta kipeä, mutta päivän aikana se ei vaivannut, kunnes illalla sitten kipu yltyi niin kovaksi, että jouduttiin lähtemään Porvooseen päivystykseen. Porvoon sairaalassa otettujen kokeiden ja lääkärin tutkimuksen jälkeen potilas lähetettiin kotiin ja pyydettiin tulemaan torstaiaamuna takaisin ultraäänitutkimukseen, jossa ei kuitenkaan löydetty kivun aiheuttajaa. Vasta Päivin vaatiman tietokonetomografiatutkimuksen jälkeen selvisi, että Antin umpisuoli on tulehtunut ja se pitää leikata. Antti jäi sairaalaan odottamaan perjantaina tehtävää leikkausta ja minä lähdin kotiin. Ehdin käydä vielä perjantaina aamupäivällä katsomassa Anttia ennen kuin hänet leikattiin iltapäivällä. Tähystysleikkaus sujui hyvin ja muutaman tunnin kuluttua Antti oli jo päässyt takaisin osastolle, josta hän soitti ja pyysi käymään ja tuomaan luettavaksi kirjoja, joita olin hakenut kirjastosta.