20170722_134230.jpg

 

Naisvuoren kesäteatterin näyttämö.

 

Lauantaina 22.7. lähdimme aamupäivällä ajamaan Mikkelin suuntaan, jonne saavuimme puoli yhden aikoihin. Matkalla kotoa Mikkeliin satoi aina välillä, mutta kun pääsimme peirlle, satoikin melko reippaasti. Meillä oli hyvää aikaa käydä lounaalla, ja päädyimme Naisvuoren lähellä olevaan nepalilaiseen ravintolaan, jossa söimme melkoisen tuliset annokset, minä possua ja Antti kanaa. Antille mikään annos ei vielä tähän mennessä ole ollut liian tulinen, toisin kuin minulle. Nämä nyt olivat kyllä ihan sopivan tulisia. Lounaan jälkeen ajoimme Naisvuorelle, josta onnekkaasti juuri yksi auto oli lähdössä ja näin saimme parkkipaikan aivan Nasivuoren kesäteatterin vierestä. Istuimme autossa jonkin aikaa, kun esityksen alkuun, kello kahteen, oli vielä runsaasti aikaa ja hieman satelikin. Sade onneksi loppui ennen kuin siirryimme teatterin katsomoon, joka kylläkin oli katettu.

Naisvuoren kesäteatterissa esitetään tänä kesänä Metsolat – Urjanlinna -näytelmää. Näytelmä kertoo Metsolat-televisiosarjan 20 ensimmäisen jakson tapahtumista. Sarja tuli tutuksi vuosina 1993 - 1995, kun sitä esitettiin televisiossa. Näytelmän on ohjannut Katriina Honkanen, joka aikanaan esitti näytelmässä Metsolan Eevaa. Näytelmässä esitetään Katriina Honkasen alun perin televisiosarjaan säveltämä hyvin kaunis laulu ”Metsään johtaa jäljet eksyneen”. Laulu ei aikanaan päätynyt sarjaan, mutta se on kuultavissa Katriina Honkasen levyllä.

Esitys oli rakennettu lyhyistä katkelmista, ja se eteni vauhdikkaasti. Näytelmä oli lämminhenkinen ja siinä oli myös huumoria; se oli hyvin tehtyä, laadukasta ja koskettavaa kesäteatteria.

Mikkelistä jatkoimme matkaa majapaikkaamme Lomamokkilaan Savonlinnaan. Matkan varrella olevasta Prismasta kävimme ostamassa hieman syötävää illaksi. Lomamokkilaan on aina yhtä mukava tulla, vieraat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi ja tunnelma on rauhallinen ja kiireetön.

 

20170723_125455.jpg

 

Seurahuoneen Muikkubaarin lankkumuikut.

 

Sunnuntaina kävimme lounaalla Savonlinnan Seurahuoneella, jonka Muikkubaarin lankkumuikkujen syöminen perinteisesti kuuluu ohjelmaamme Savonlinnassa. Seurahuoneen Muikkubaarista pääsimme melkein suoraan Lomamokkilan pikkuväen: Annan, Ellan ja Eeron lettubaariin. Urheasti Anna ja Ella paistoivat lettuja, joilla riittikin kysyntää, vaikka sade yltyi välillä rankaksi. Nelivuotias Eero ei vielä päässyt paistohommiin. Lettujen paistolla lapset keräsivät rahaa delfiiniretkeä varten, jonka he aikovat tehdä perheen syksyisen Malediivien matkan aikana.

 

20170723_161111.jpg

 

Annan, Ellan ja Eeron lettubaarin mainos.

 

Sunnuntai-iltana lähdimme Lomamokkilasta kahdeksan hengen taksin kyydissä katsomaan ja kuuntelemaan Olavinlinnassa esitettävää Beethovenin Missa Solemnis -konserttia. Vaikka päivän mittaan oli sadellut runsaastikin, niin juuri silloin kun kävelimme linnaan, sade oli tauonnut.

Missa Solemniksen esiintyjäjoukko oli kooltaan suuri ja osaamiseltaan huippuluokkaa. Lavalla oli noin seitsemänkymmenen soittajan orkesteri ja kahdeksankymmenen laulajan kuoro sekä solistit sopraano Mirella Bunoaica, mezzosopraano Niina Keitel, tenori Tuomas Katajala ja basso Mika Kares, musiikinjohdosta vastasi Hannu Lintu. Vaikuttava esitys, joka sopi erinomaisesti esitettäväksi Olavinlinnassa. Kapellimestari Hannu Linnun vahvaa työskentelyä oli hauska seurata salin etuosasta, jossa meillä oli paikat. Myös kuoro sai esittää osaamistaan täysillä, esityksessä kuoro olikin äänessä lähes koko esityksen ajan. Solistit oli sijoitettu salin perälle kuorolaisten keskelle, ja sieltä heitä ei juurikaan näkynyt meidän istumapaikkaamme, mutta ääni toki kuului hyvin. Konserttimestarin viulusoolo oli erityisen kaunis ja se herätti ansaittua ihastusta.

Konsertin päätyttyä taksimme odotti meitä linnan läheisyydessä, joten pääsimme nopeasti ja mukavasti majapaikkaamme.

 

20170723_182623.jpg