Valkosipulin Ystävät - Allium Sativum ry järjestää joka vuosi elokuussa Valkosipulifestivaalit Keravalla. Tällä kertaa tilaisuus järjestettiin 31. kerran, ja me olemme osallistuneet tilaisuuteen jo yli kaksikymmentä kertaa. Nyt menimme paikalle heti yhdeksän jälkeen, kun festivaalit oli juuri avattu. Paikalla oli vielä melko vähän väkeä. Jotenkin tuntuu siltä, että kun festivaaleja on järjestetty jo kolmekymmentä kertaa, niissä ei enää ole kovinkaan paljon uutta nähtävää ja koettavaa. Aikaisemmin, kun tilaisuudessa valittiin ja palkittiin vuoden valkosipulituotteita, tarjolla oli paljon enemmän mielenkiintoisia ruokasäilykkeitä, joissa oli käytetty valkosipulia. Nykyään myytävät tuotteet ovat kaikissa kojuissa paljolti toistensa kaltaisia.

Friteerattuja muikkujakaan emme tällä kertaa syöneet, koska olemme viime päivinä syöneet kotona pari kertaa paistettuja muikkuja. Kävelimme läpi alueen, jolla myynti- ja ruokakojuja oli ja ostimme tutulta varsinaissuomalaiselta valkosipulinkasvattajalta valkosipuliletin ja irtovalkosipuleita. Tämän kasvattajan valkosipulit kestävät tarvittaessa hyvinä kevääseen asti. Emme jääneet seuraamaan Aurinkomäellä myöhemmin esitettävää ohjelmaa, johon kuului myös vuoden Kunniakynsilaukkaajien käädytys vaan jatkoimme matkaa seuraavaan tilaisuuteen.

P1060802.JPG

Koska BirdLife Suomi järjesti tänään ensimmäistä kertaa Lintumessut Helsingin Viikissä, halusimme mennä käymään sielläkin. Ajoimme Keravalta Viikkiin, jossa oli luontomatkojen järjestäjien, lintuharrastusvälineiden sekä luontokirjojen myynti- ja esittelykojuja. Ostimme Lintutarvike-liikkeestä neljä pikkulinnunpönttöä, jotka on tarkoitus ripustaa lähinnä taloamme olevien jo vanhoiksi käyneiden pönttöjen tilalle. Pöntöt on tarkoitettu tali- ja sinitiaisille sekä kirjosiepoille, joita pihapiirissämme pesii runsaasti.

P1060808.JPG

Päivän festivaali- ja messuhankintoja.