DSCN2694.JPG

Etelä-Pohjanmaan suojeluskuntapiirin talo.

Aamupäivällä tutustuimme Seinäjoen kaupunkiin. Kävimme Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museossa, joka toimii Alvar Aallon suunnittelemassa Etelä-Pohjanmaan suojeluskuntapiirin talossa. Talo on valmistunut vuonna 1925 ja se on ainut muuttumattomana säilytetty Aallon nuoruudentyö. Osa talon sisustuksesta, huonekaluista ja valaisimista on Aallon ideoimia. Suojeluskuntatalon päärakennuksessa on esillä suojeluskunnista ja lotista sekä jääkäreistä kertovat näyttelyt. Lisäksi siellä on juuri avattu ja tammikuuhun avoinna oleva näyttely "Mannerheim - suurmiehen elämänkaari", jossa on esillä osa Mannerheim-keräilijä Juha Levosen keräilyn tuloksista.

Seinäjoella olevaan Aaltokeskukseen kuuluu useita Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia: kaupungintalo, kirjastotalo, teatteritalo, virastotalo ja Kirkkopuisto. Myös vuonna 1960 käyttöö vihitty Lakeuden Risti -kirkko on Aallon suunnittelema. Katselimme näitä rakennuksia vain ulkopuolelta.

Seinäjoelta ajoimme Ilmajoen Huissinkylään tapaamaan Tuulaa ja Heikkiä, joiden kanssa kävimme myös heidän mökillään katsomassa, mitä kaikkea he ovat taas sitten viime näkemän siellä rakentaneet ja istuttaneet. Mökki ja sen ympäristö on vaikuttava ja näyttävä kokonaisuus.

Koko päivän sateli silloin tällöin, mutta iltaa kohden sade lisääntyi ja illalla, kun ajoimme Ilmajoelle konserttiin, satoi jo lähes kaiken aikaa ja välillä oikein kovaakin. Olimme hankkineet liput Ilmajoen Musiikkijuhlien 40-vuotisjuhlakonserttiin, jota oli markkinoitu Juhlakonserttina - solistina Karita Mattila. Karita Mattila halusi tulla Ilmajoelle juhlistamaan Musiikkijuhlien 40-vuotista taivalta, koska hän esiintyi oopperalaulajan uransa alkuvaiheessa Anniinan roolissa Jokioopperassa, jota esitettiin Ilmajoen Musiikkijuhlilla vuosina 1982 - 1985. Olen nähnyt Jokioopperan, ja se on minusta yksi hienoimmista Ilmajoen Musiikkijuhlilla esitetyistä oopperoista.

Juhlakonsertissa soitti Vaasan kaupunginorkesteri johtajana Jaakko Kuusisto ja sen juonsi Aarno Cronvall. Vaasan kaupunginorkesteri soitti Sibeliuksen musiikkia ja ensimmäisen puoliajan aikana Karita Mattila kävi laulamassa kaksi laulua. Kun konsertti alkoi, myös sade ja tuuli yltyivät. Meillä oli paikat Ooppera-areenan katsomon toiselta riviltä ja tuuli puhalsi sateen suoraan meitä kohti eikä katettu katsomo suojannut etummaisia rivejä.

WP_20150606_001.jpg

Kesäilta konsertissa.

Antti oli hyvin pettynyt siihen, että konserttia markkinoitiin Karita Mattilan konserttina, vaikka Mattila esittikin vain kaksi ooppera-aariaa. Kun lisäksi sade ja tuuli yltyivät välillä ihan hurjiksi, Antti ehdotti väliajan alkaessa, että lähdetään ajamaan kotiin. Niin me sitten lähdimme ja olimme kotona puoli yhden jälkeen yöllä. Emme olleet ainoita, jotka jättivät konsertin kesken ja lähtivät kotiin väliajalla, joka oli peräti 40 minuutin mittainen. Kurja sää ei välttämättä ollut ainoa syy ihmisten kotiin lähtöön, vaan muutkin olivat saattaneet pettyä Karita Mattilan vähäiseen esiintymiseen.