Syksyllä ostettiin Sipoon markkinoilta suolasilakoita ja nyt vihdoin tehtiin niistä silakkalaatikkoa. Silakoita liotettiin vuorokauden verran, minkä jälkeen ne perattiin ja fileroitiin. Silakkalaatikko tehtiin perinteisellä ohjeella, ja siihen käytettiin vain perunoita, silakoita ja munamaitoa sekä pinnalle sianlihaviipaleita. Ruoka sai olla uunissa puolisentoista tuntia, ja siitä tuli oikein hyvää.

Ritvalla ja Penalla oli vähän käytetty kuntopyörä, josta he halusivat päästä eroon, joten me päätimme ostaa sen. Meidän kuntopyörämme on huomattavasti vanhempaa mallia eikä toimikaan enää aivan moitteettomasti. Harmi vain, että lähdemme pian Amerikkaan emmekä kovin paljon ehdi uudella pyörällämme kuntoilla.

Keskiviikkona neljän hengen luokkakokouksen järjestelytoimikuntamme piti palaverin Ravintola Huvilassa Järvenpäässä. Meitä oli koolla Leila, Liisa ja kaksi Helenaa. Jaakko oli sairaana eikä voinut osallistua. Huhtikuussa pidettävään luokanvalvoja Päikin oppilaiden (vuosina 1961 - 1969) luokkakokoukseen mennessä olemme toivottavasti tavoittaneet nekin luokkakaverimme, joiden yhteystietoja meillä ei vielä ole.

Torstaina alkoi joulukuu ja sää oli pääosin aurinkoinen. Kolmen aikaan illalla kävin valokuvaamassa auringonlaskun Kalkkirannassa. Olin siellä hieman kolmen jälkeen, ja aurinko oli jo melkein kokonaan laskenut, juuri ja juuri ehdin ottaa muutaman kuvan.

 

P1080115 (2).JPG

P1080122 (3).JPG