23435061_1736195043110980_8532857819596892620_n.jpg

 

Viikolla käytiin terveysasemalla ottamassa flunssarokotus. Otettiin samalla myös pneumokokkirokotus, johon oli pitänyt hankkia resepti ja sen jälkeen hakea rokote apteekista. Seuraavana päivänä flunssarokotuskäsivarressa ei ollut mitään tuntemuksia, mutta toinen käsivarsi, johon oli pistetty pneumokokkirokotus, aristi muutamia päiviä.

Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioriyhdistyksen hallitus piti torstaina kokouksen Järvenpään lukiolla. Kokouksen keskeisinä aiheina olivat ensi vuoden kevätretki, joka tehdään toukokuussa eduskuntataloon sekä ensi vuonna 90 vuotta täyttävän Järvenpään yhteiskoulun ja kymmenen vuotta täyttävän senioriyhdistyksen juhlinta. Päätettiin, että senioriyhdistys pitää ensi vuoden vuosikokouksen yhteydessä syys-lokakuussa kymmenvuotisjuhlatilaisuuden. Järvenpään yhteiskoulun 90-vuotisjuhlan vietosta ei vielä ole saatu tarkempaa tietoa. Ajankohta on kuitenkin loka-marraskuussa.

Lauantaiksi olimme saaneet kutsun Topin kaksivuotissyntymäpäiville Lauttasaareen. Ennen syntymäpäiväjuhlaa Antti ja minä kävimme Päivin, Juuson ja Juulian kanssa lounaalla Casa Maressa. Paikka oli viihtyisä ja pizzat olivat maukkaita. Juhlinta jatkui vielä isänpäivänä sunnuntaina, jolloin kävin isää onnittelemassa Paippisissa. Joimme kahvit, söimme mansikkakakkua ja kyselimme tietokilpailukysymyksiä tietovisakirjasta. Sunnuntaina iltapäivällä menimme Antin kanssa Krapin Pajalle, jossa Keski-Uudenmaan teatteri (KUT) esitti Mika Waltarin vuonna 1945 kirjoittaman näytelmän "Gabriel, tule takaisin!". Näytelmän oli ohjannut Seppo Halttunen ja siinä esiintyivät Jari Hämäläinen, Anna-Leena Sipilä, Inka Kallén ja Elina Varjomäki.

"Gabriel, tule takaisin!" kertoo rakkaudesta, rahasta ja itsekkyydestä. Gabriel Lindström on komea petturikapteeni, joka hurmaa pikkukaupungissa paperikauppaa pitävät Angerin vanhapiikasisarukset Kristiinan ja Ulriikan. Rakkaus sokaisee heidät ja vie järjen päästä. Myös perintötili tyhjenee.

Näytelmä oli hauska, vaikka siinä käsiteltiinkin vakavia asioita. Ajankohtainenkin näytelmän aihe on, sillä aika usein kerrotaan tapauksista, joissa ikäihmisiltä on huijattu rahaa tai muuta omaisuutta. Jukka Kajava on arvioinut aikanaan, että "Gabriel, tule takaisin!" on "paras suomalainen tragikomedia!" Näytelmää on esitetty ilmestymisensä jälkeen jatkuvasti Suomen eri teattereissa. Tuusulanjärven kulttuurikaramelliksi ristitty Krapin Paja on mukava paikka pienimuotoisten näytelmien ja konserttien esittämiseen.