DSC02997.JPG

DSC02989.JPG

Illaksi Päivi ja Juuso olivat kutsuneet meidät Kirkkonummelle, ja kun Kirkkonummella on useita paikkoja, joissa voi seurata lintujen kevätmuuttoa, päätimme käydä matkalla Porkkalan Sundsin lintutornilla. Kiipesin torniin, josta oli hienot näkymät merelle, mutta minkäänlaisia lintuja ei paikalla näkynyt, vaikka aikani tornissa niitä odottelinkin ja vaikka tornissa oli ilmoitus, että ”Olet hyvällä lintupaikalla”. Sää oli tuulinen ja ylhäällä tornissa tuli kylmä. Antti tyytyi istumaan kivellä tornin juurella.

Porkkalasta ajoimme oikotietä Kantvikiin. Matkalla poikkesimme tien varrella olevaan Kirkkonummen  Maatilapuotiin, joka osoittautui tarjonnaltaan tosi monipuoliseksi. Tarjolla oli laadukkaita ruokatuotteita. Ostimme muun muassa kuhafileitä ja lähiviljelijän tänään puotiin toimittamia maa-artisokkia. Maa-artisokka on kotoisin Perusta ja se on alun perin ollut intiaanien viljelykasvi. Maa-artisokat voidaan nostaa maasta vasta niiden viljelyä seuraavana keväänä, ja niin meidänkin tänään ostamamme maa-artisokat olivat juuri maasta nostettuja.

Juuso grillasi meille todellisen herkkuaterian, homejuustotäytteisiä pekoni-herkkusieniä, vihreää parsaa ja porsaanlihaa lisukkeineen. Tuli ihan sellainen tunne, että kevät on nyt jo pitkällä, kun ruoka valmistui grillissä. Janne oli leiponut herkullisen unelmatortun jälkiruoaksi. Ilta oli mukava ja viihdyimmekin kyläreissullamme pitkään.