DSC05469.JPG

Lady Atlantic -laiva kulki meidän Lady Delray -laivamme edellä.

Aamuseitsemältä Floridan aikaa ruvettiin katsomaan Yle Areenalta päivän MM-hiihtoja Falunista. Minunkin uskoni suomalaishiihtäjiin oli palautunut parin yön nukkumisen jälkeen ja päätin katsoa naisten kymmenen kilometrin vapaan tyylin hiihdon. Se olikin aika erikoinen kisa. Keli muuttui juuri, kun hiihtäjät lähtivät matkaan ja alkoi sankka lumisade. Muun muassa norjalaisten suoritukset epäonnistuivat surkeasti eivätkä suomalaisetkaan kovin hyvin menestyneet. Kisan voitti Ruotsin Charlotte Kalla ja hänen jälkeensä muille palkintosijoille tuli yllättäen kaksi Yhdysvaltain hiihtäjää, joista pronssivoittajan paras maailmancupsijoitus oli ennen MM-kisoja ollut neljäskymmenesseitsemäs.

Päivä oli kaunis, aurinkoinen ja lämmin, ja koska Antin terveydentila on jo melko hyvä eikä hän enää yski jatkuvasti, päätimme lähteä Delray Beachiin, josta Delray Yacht Cruises tekee kahden tunnin laivaristeilyjä pitkin Intracoastal Waterwayta kolmen nostosillan päähän Boca Ratoniin ja takaisin. Kaikkiaan tämä vesiväylä, Intracoastal Waterway, on 4800 kilometriä pitkä ja se kulkee Atlantin valtameren ja Meksikonlahden rannikkoa pitkin Yhdysvaltojen etelä- ja itäosassa. Päätös sen rakentamisesta tehtiin vuonna 1919. Intracoastal Waterway on kaksiosainen; Atlantin valtameren puoleinen osa ulottuu Bostonista Floridan Key Westiin ja Meksikkonlahden puoleinen osa Teksasin Brownsvillestä Floridan Apalachee Bayhin. Meidän asuntomme Lantanassa on talossa, joka on aivan tämän vesiväylän varrella.

DSC05461.JPG

Risteilyreitin varrella oli aika mukavannäköisiä lomamökkejä.

Laivoja lähti matkaan kaksi samanaikaisesti. Me menimme Lady Delray -laivaan, joka kulki toisen laivan, Lady Atlanticin, perässä ensin tunnin ajan etelän suuntaan Delray Beachista, kääntyi sitten Boca Ratonin jälkeen ympäri ja palasi takaisin lähtöpaikkaan. Menomatkalla laivan kapteeni kertoili vesiväylän varrella olevista komeista taloista ja niiden asukkaista ja totesi, että ei pidä kovasti harmitella, jos ei ole varaa ostaa sen tasoista ja hintaista taloa kuin mitä vesireitin varrella oli, sillä suurimmalla osalla ihmisistä ei ole niihin varaa.

DSC05491.JPG

Anttikin viihtyi laivalla aurinkoisessa säässä.

Illalliseksi Antti teki pikaruokaa: gourmet-nakkimunakasta. Siitä tuli erittäin hyvää, pinnalta paahtunutta ja rapeaa ja sisältä mehukasta.