20210901_144725 (2).jpg

Henna (oik.), Tuula, Kaija ja minä Hennan ja Jarnon Someron-kodin savusaunan edustalla. Kaijan Anselmi-koirakin näkyy kuvan alareunassa.

Kaija oli mennyt Somerolle tiistaina ja keskiviikkona hain Tuulan Porvoosta ja mekin ajoimme Somerolle. Sää oli mukava, hieman viileä, mutta poutainen ja matka meni nopeasti, kun oli juttuseuraa. Edellisestä käynnistäni Somerolle oli runsaat kaksi kuukautta ja sinä aikana mökin pihapiiri oli kokenut suuren muutoksen. Pihaa varjostavat kuuset oli kaadettu ja nyt koivujen rungot hohtivat kauniisti auringonpaisteessa. Metsikkö oli siivottu ja paikalle kylvetty nurmikko oli vihreä ja tuuhea. Kun saavuttiin Tuulan kanssa paikalle, Henna, Eden ja Kaija olivat kävelylenkillä, ja kun he olivat palanneet takaisin, juotiin kahvit ja syötiin mustikka- ja omenapiirakkaa ja katseltiin ikkunasta, kun lahden takaisella pellolla korjattiin viljaa leikkuupuimurilla.

Pian kaksi vuotta täyttävän Edenin puuhailuja oli mukava seurata. Samalla ruvettiin kuitenkin myös Hennan "avuksi" suunnittelemaan pihaan kasvihuonetta ikkunalaseista, jota pääsevät uusiokäyttöön, kun talon ikkunat syksyllä vaihdetaan. Sillä aikaa, kun Eden nukkui päiväunia, me käyskentelimme ulkona, jossa aurinko paistoi ja lämmitti erityisesti suojaisissa paikoissa, joihin ei tuuli osunut. Sorsia uiskenteli rannan läheisyydessä ja Kaijan Anselmi-koira ja Hennan ja Jarnon Osku-koira viihtyivät ulkosalla. Osku sai muuten presidentillisen kaiman, kun presidenttiparimme hankkimaa tenterfieldinterrierin pentua kutsutaan myös Oskuksi.

Odoteltiin Jarnoa töistä ja kun oli ehditty vaihtaa kuulumiset hänen kanssaan, lähdettiin Tuulan kanssa kotimatkalle. Yllättäen saatiin alkumatkasta sadetta, joka onneksi kesti kuitenkin vain vähän aikaa. Olipa kiva ja hyväntuulinen päivä!