P1110738 (2).JPG

 

 

P1110753.JPG

 

Tämän päivän raekuuron jälkeen maa oli aivan valkoinen.

 

Jo yli kolme viikkoa on oltu Suomessa eikä kevät ole sinä aikana edistynyt juuri yhtään. Pihan kevätharavointi on siis edelleenkin tekemättä, tekosyitä haravoimattomuuteen kevään keikkumisen lisäksi on ollut muun muassa pitkittynyt flunssa ja yskä, matkan jälkeinen aikaerosta toipuminen ja sen aiheuttama väsymys ja sekin, että on ollut kiinnostavampaa tekemistä. Tosin minusta pihan haravointi on kivaa ja palkitsevaa puuhaa, jossa näkee tekemisensä jäljet mukavasti. Sää vain saisi olla lämpöisempi.

 

Viime aikoina olen tehnyt valmisteluja huomenna pidettävään luokkakokoukseen. Järjestelytoimikuntamme on pitänyt pari suunnittelupalaveria. Sen lisäksi olen informoinut tilaisuuteen osallistuvia. Mutkien kautta saimme hankituksi entisen luokanvalvojamme sisarentyttären yhteystiedot, ja olen ollut häneenkin yhteydessä ja hän on kertonut luokanvalvojamme elämästä, josta meillä oli entuudestaan vain vähäiset tiedot.

 

Kuntavaalitkin järjestettiin ja niitä ennen oli lukuisia puolueiden puheenjohtajien keskustelutilaisuuksia televisiossa, niitä seurasimme, samoin varsinaisen vaalipäivän illan vaalivalvojaisia. Me kävimme äänestämässä ennakkoon niin kuin olemme tehneet jo useiden vuosien ajan. Ehdokkaan valinta ei ollut helppoa, koska en tuntenut ketään ehdokkaista enkä kovin monesta tiennyt mitään. Vaalikone hieman auttoi asiassa, kun sen ja omat ajatukset vielä kävivät hyvin yksiin.

 

Rianan kanssa olemme tavanneet muutaman kerran ja viettäneet mukavia iltapäiviä yhdessä. Pääsiäisen aikaan tapasimme perheenjäseniä eri kokoonpanoissa ruokailun merkeissä. Kaikkia perinteisimpiä pääsiäisruokia syötiin, siis lammasta, pashaa ja mämmiä. Minä olen aina tykännyt mämmistä. Tuntuu, että siitä on tullut jollain tavalla aikaisempaa trendikkäämpää, tänä pääsiäisenä ainakin siitä puhuttiin radiossa useissa eri ohjelmissa. Ilta-Sanomissakin kirjoitettiin, että tänä vuonna mämmi todennäköisesti loppuu kaupoista normaalia suuremman kysynnän takia. Me suomalaiset syömme vuodessa yli kaksi miljoonaa kiloa mämmiä, jota on kaupoissa myynnissä ympäri vuoden, vaikka pääosa siitä syödäänkin pääsiäisen aikaan.

 

Kevätpuutarhamessut on jo käsitelty samoin kuin Didrichsenin ja Gyllenbergin taidenäyttelyt. Vaikka puutarhamessut ei mitään suurta innoitusta synnyttänytkään, sen verran puutarha-asioista innostuin, että tilasin Viherportaasta meille hedelmäpuiden ja aitapensaiden leikkauksen. Kirsikka- ja luumupuut kannattaa kuitenkin leikata vasta kesällä. Omenapuita siivottiin niin, että ne näyttävät nyt asiallisilta, samoin tien reunassa olevat aitapensaat. Meillä on yksi hieman yli 20-vuotias omenapuu, joka tuotti viime kesänä ennätyssadon. Sitten on yksi noin kymmenvuotias omenapuu ja vajaan viiden vuoden ikäinen. Nämä puut eivät yltyneet kovinkaan runsaan sadon tuottamiseen viime kesänä.

 

Ritvan ja Penan kanssa käytiin perinteisellä pizzalounaalla Il Farossa, Pena tosin otti pihvin kuten edellisilläkin kerroilla. Jarkon kanssa käytiin tänään lounaalla Willa Söderissä, joka tarjoaa tasokkaita lounaita. Meillä on Söderkullassa nykyään ihan hyvä lounastarjonta. Söderkullan Kartano, Ravintola Veljekset, Willa Söder ja Söder Pizza ja Kebab. Vähän matkan päässä Västerskogissa on myös erittäin suosittu keittolounasravintola N'avetta, jonka parkkipaikka on aina lounasaikaan tupaten täynnä autoja.

 

Iltapäivällä taivas peittyi paksuun mustaan pilvikerrokseen, ukkonen rupesi jyrähtelemään ja yhtäkkiä taivaalta rupesi paiskomaan normaalia suurempia rakeita oikein voimalla. Hetken sitä kesti ja sen jälkeen taivas selkeni ja aurinko rupesi paistamaan.

 

Uunissa valmistui illalliseksi kukkakaali-nyhtökaurapaistos. Ensin kukkakaalilohkot keitettiin ja pantiin voideltuun vuokaan. Paistinpannulle kaadettiin öljyä, jossa nyhtökaura ja hienonnetut valkosipulin kynnet kuumennettiin. Pannulle lisättiin tomaattimurskaa ja ruokakermaa ja se maustettiin suolalla, pippureilla ja tuoreella timjamilla. Seos kuumennettiin ja kaadettiin kukkakaalilohkojen päälle. Päällimmäiseksi lisättiin vielä juustolastuja ja paistos pantiin uuniin puoleksi tunniksi. Mielenkiinnolla odotimme, miltä se maistuu, koska söimme nyt ensimmäistä kertaa nyhtökauraa. Ihan hyvää se oli, mutta nyhtökauran maku ei erityisesti erottunut.