Tänään oli meripäivä ja laivan matka eteni kohti Kreikan Mykonosta. Laivalla oli paljon erilaista ohjelmaa aamusta lähtien. Mekin menimme jo kymmenelta kuuntelemaan esittelyä, jossa kerrottiin loppumatkan pysähdyspaikoista Mykonoksesta, Rodoksesta, Izmiristä, Efesoksesta ja Istanbulista ja erilaisista tutustumiskohteista näissä paikoissa. Seuraavaksi kuuntelimme tohtori Rami Sethin esitystä ”No one speaks English like an Indian”, jossa hän kertoi hauskalla tavalla englannin kielestä ja siitä, kuinka vaikeaa se on niille, joiden äidinkieli se ei ole. Seth kertoi englannin kielen ääntämisestä ja siitä, miten eri tavalla englantia äännetään muun muassa Britanniassa, Amerikassa, Etelä-Afrikassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Ennen lounasta ehdimme hetken levätä ja lounaan jälkeen minä menin kuuntelemaan klassista pianokonserttia, jossa soitti Bibby Piano Duo, sisarukset Nicola ja Alexandra. He soittivat Poulencin, Schubertin, Griegin ja Brahmsin pianomusiikkia. Soittajat olivat taitavia ja erityisesti Brahmsin kolme unkarilaista tanssia ihastuttivat. Sen jälkeen oli heti viininmaistajaistilaisuus Walk around the World of Wines, johon olimme ilmoittautuneet. Tilaisuudessa maistettiin kuuden maan viinejä, joka maasta sekä valko- että punaviiniä. Viinimaat olivat Argentina/Chile, Espanja, Italia, Ranska, Uusi-Seelanti ja Yhdysvallat. Parhaat pisteet Antin ja minun viinitestissä saivat valkoviineistä espanjalainen Sauvignon Blanc, Marques de Riscal, Duero Valley ja punaviineistä italialainen Il Palazzone Rosso, Montalcino, Tuscany.

Viininmaistajaisten jälkeen oli kiiruhdettava Sepon järjestämään cockail-tilaisuuteen Laivan Hemispheres-saliin. Sepon matkatoimisto tarjosi kuohuviinit ja paikalla oli myös pianisti, joka soitti tanssimusiikkia. Koska tänään oli ”formal night” laivan illallisravintolassa, kaikki olivat pukeutuneet parhaimpiinsa illallista varten.

Illan päätteeksi Royal Court Theatressa esiintyi huilisti Clare Langan laivan orkesterin kanssa. Langanin esitys oli parasta, mitä laivalla on tähän mennessä kuultu ja nähty. Esitys oli vauhdikas ja hauska ja ennen kaikkea Langan soitti huilua huikean hienosti.