PICT0190.JPG

 

Kirjailija Panu Rajala kirjoitti tämän päivän blogissaan muun muassa, että "Mauno Koivistosta taitaa tulla uuden vuosituhannen huomattavin filosofi. Hänen lauseensa - "Ellemme varmuudella tiedä kuinka tulee käymään, on parasta uskoa että kaikki käy hyvin." - tulee jäämään uudemman historian johtoaatteksi." Tämä lause on kuultu ja nähty viime aikoina monessa eri yhteydessä ja kieltämättä se tulee mieleen itsellänikin aina välillä. Erityisesti taas eilisen hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen, kun hallitus ilmoitti, että koronarajoituksia ruvetaan vähitellen höllentämään, paitsi että kaikkia rajoituksia ei ruveta höllentämään nyt eikä tiedetä, koska ruvetaan. Pääministeri kommentoi yli 70-vuotiaiden karanteenia vastaavista olosuhteista, että rajoitustoimenpiteet eivät ole helppoja, mutta niitä on syytä jatkaa. Tämän aamun Yle TV1:n uutisissakin todettiin hallituksen viestin olevan, että "yli 70-vuotiaita kehotetaan pysymään erillään muista ihmisistä", mikä kuulosti aika tylyltä.

Eilisessä A-studiossa gerontologian professori Marja Jylhä Tampereen yliopistosta lähetti hallitukselle sellaiset terveiset, että rajoitus on tosi rankka ja että yli 70-vuotiaiden ryhmään kuuluvat kaikki kansalaiset 70- ja 110-ikävuoden välillä, mikä on todella iso ja hyvin heterogeeninen joukko. Lisäksi hän totesi, että rajoitus johtaa kohtuuttomuuksiin monien yksilöiden kohdalla.

Kirjosiepotkin ovat saapuneet ja niitä lentelee pihan pönttöjen läheisyydessä. Usein kirjosiepot ryhtyvät taisteluun pöntöistä, joissa tiaiset ovat aloittaneet jo pesintänsä, ja silloin saatetaan nähdä melkoisia yhteenottoja. Ei kirjosiepoille kuitenkaan voi olla vihainen; nehän ovat lentäneet yli 8000 kilometrin päästä läntisen Afrikan eteläosasta tänne meidän pihallemme pesimään.

Karanteenia vastaavat olosuhteet siis jatkuvat. Onneksi kevät etenee, nytkin paistaa aurinko ja pihatyöt kutsuvat. Ei muuta kuin saappaat jalkaan ja pihalle! Siellä on kiva puuhailla ja seurata lintujen lentelyä, ja on myös helppo pysyä erillään muista ihmisistä.

 

13087277_1157859490944541_4355016432236536337_o.jpg

P1020849 (2).JPG

 

Neljä vuotta sitten olimme lintumatkalla Virossa Maatsalun lahdella, jossa hanhet ja joutsenet lepäilivät ennen kuin jatkoivat matkaansa pohjoiseen.