Olimme kutsuneet Kaijan ja Matin eilen meille maa-artisokkakeittolounaalle. Floridassa on myynnissä mukavan isoja ja muhkurattomia maa-artisokkia, joiden kuoriminen on helppoa ja nopeaa. Kaija ja Matti ovat olleet pysyviä Floridan asukkaita jo yli 35 vuoden ajan, ja siksi kysyinkin sunnuntaisen Palm Beach Postin lumilintuartikkelin innoittamana heiltä, mikä lumilinnuissa heitä mahdollisesti ärsyttää. He molemmat suhtautuvat lumilintuihin myönteisesti, vaikka totesivatkin, että lumilinnut saattavat käyttäytyä arvaamattomasti liikenteessä ja tehdä joskus yllättäviä kaistanvaihdoksia.

Eilen illalla istuttiin Antin kanssa television ääressä ja katsottiin Yhdysvaltain presidentinvaalien ensimmäisen esivaalin tuloslähetystä Iowan osavaltiosta. Kolmen miljoonan asukkaan Iowa on aina ensimmäinen esivaaliosavaltio ja menestystä siellä pidetään tärkeänä, koska se antaa suuntaa tuleville osavaltiovaaleille. Ennen vaalivalvojaisia Antti grillasi meille herkulliset hummerinpyrstöt, jotka nautimme uusiseelantilaisen Sauvignon Blancin kanssa.

Demokraattien ehdokkaiden Hillary Clintonin ja Bernie Sandersin kisa oli äärimmäisen tasainen. Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Hillary Clinton sai annetuista äänistä 49,9 prosenttia ja Vermontia senaatissa edustava Bernie Sanders 49,6 prosenttia. Hillary Clinton julistautui Iowan esivaalin voittajaksi. Bernie Sanders on 74-vuotias ja yllättävää oli, että hän sai ääniä erityisesti nuorilta ja keski-ikäisiltä naisilta. 68-vuotiasta Hillary Clintonia puolestaan äänestivät pääasiassa yli 50-vuotiaat ja erityisesti yli 65-vuotiaat. Demokraattien kolmas ehdokas Martin O’Malley luopui ehdokkuudesta, koska hänen kannatuksensa oli aivan olematonta. Demokraateilla on jäljellä enää kaksi ehdokasta.

Republikaanien ehdokkaista Teksasin senaattori Ted Cruzin äänisaalis oli 28 prosenttia, 69-vuotiaan yritysjohtaja Donald Trumpin 24 ja 44-vuotiaan Floridan senaattori Marco Rubion 23 prosenttia. 45-vuotiaan Ted Cruzin vaimon Heidin isoisä on aikoinaan lähtenyt Savonlinnasta maailmalle. Republikaaneilla on ehdokkaita jäljellä vielä yksitoista, joukossa muun muassa Floridan entinen kuvernööri Jeb Bush, joka on Yhdysvaltain entisen presidentin George H.W. Bushin poika ja myös entisen presidentin George W. Bushin veli. Bushin ääniosuus jäi muutamaan prosenttiin, joten Yhdysvallat säästynee kolmannelta presidentti-Bushilta.

Olemme suunnitelleet katsovamme joitakin vuoden 2015 parhaan elokuvan Oscar-ehdokaselokuvia ja tänään kävimme Boynton Beachin Cinemark-elokuvateatterissa katsomassa elokuvan The Big Short. Se on tositapahtumiin perustuva Yhdysvaltojen talouskriisin alkamisesta ja eri vaiheista kertova elokuva, jonka on ohjannut Adam McKay.  Pääroolien esittäjinä on neljä miestä: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling ja Brad Pitt. Kun nämä miehet havaitsevat markkinoilla talouskriisin merkkejä, joita muut tahot, edes pankit, eivät näe, he tarttuvat tilaisuuteen. Tässä elokuvassa olisi ollut suureksi avuksi, jos siinä olisi ollut tekstitys edes egnlanninkielellä, koska siinä käsiteltiin sen verran monimutkaisia asioita, että osa niistä meni minulta ohi. Ei tämä elokuva minusta ole voittaja-ainesta, mikä saattaa tosin johtua puutteellisesta ymmärryksestä, mutta molemmat aikaisemmin näkemämme Oscar-ehdokkaat: The Martian – Yksin Marsissa ja Brooklyn ovat olleet paljon kiinnostavampia ja vaikuttavampia. Oscar-palkinnot jaetaan 88. kerran sunnuntaina 28.2.

Boynton Beachissa kävimme myös Total Wine -viinikaupassa, jossa on tuhansien eri viinilaatujen valikoima. Sauvignon Blanc -viinejäkin on myynnissä useita kymmeniä eri laatuja. Kuvassa Antti on tutkimassa uusiseelantilaisia Sauvignon Blanc -valkoviinejä, jotka ovat minun valkoviinisuosikkejani.