Tänään Suomi Talolla jatkettin pullan leivontaa, ja koska olin kuntoutunut vatsavaivasta, lähdin mukaan talkoisiin. Paikalla oli muutamia Suomi Talon vakiotalkoolaisia, joten hommat etenivät sujuvasti ilman sen suurempia pohdintoja. Pullataikinaa tehtiin koneellisesti suurella sekoittajalla. Se sekoitti yhdellä kertaa taikinan, josta leivoimme yli kaksikymmentä pitkoa ja viisi bostonkakkua. Pullia myydään myyjäisissä ja lisäksi niitä tarjotaan kahvin kanssa erilaisissa Suomi Talon tilaisuuksissa.

Vähän ennen puoltapäivää lähdin kotiin ja ehdin olla kotona puolisentoista tuntia, kun piti taas lähteä Suomi Talolle, nyt Floridan Pohjalaisten kuukausikokoukseen. Anja oli keittänyt kahvit ja leiponut kokoukseen osallistujille sellaiset herkut, että harvoin näissä kokouksissa moisia nähdään. Pannukakkuakin eli pohjalaisittain kropsua oli hillon kanssa tarjolla ja se vasta hyvää olikin. Paikalla oli runsaat kaksikymmentä Pohjalaisten yhdistykseen kuuluvaa ja kuusi uuttakin jäsentä hyväksyttiin yhdistykseen.

Pohjalaisten kokouksen vakioaiheiden lisäksi keskusteltiin tammikuussa vietettävästä Floridan Pohjalaisten 40-vuotisjuhlasta, mutta asian käsittely siirrettiin marraskuun kokoukseen, koska silloin paikalla on jo paljon enemmän Pohjalaisia. Finnairin suorat lennot Helsingistä Miamiin Floridaan alkavat ensi maanantaina ja lisäksi laivalla Barcelonasta Floridaan on tulossa joukko suomalaisia. Toinen tärkeä aihe kokouksessa oli Pohjalaisten edustajan valitseminen lepokodin johtokuntaan. Aikaisempina vuosina kiinnostuneita edustajaehdokkaita johtokuntaan ei ole ollut ja samat edustajat ovat vuosi toisensa jälkeen suostuneet toimimaan johdokunnassa. Nyt kuitenkin tilanteeseen haluttiin muutosta, koska lepokodin taloudellinen tilanne on heikko ja nykyisen johdon toimintaan ollaan tyytymättömiä. Tällä kertaa ehdokkaita Pohjalaisten edustajaksi lepokodin johtokuntaan oli kolme; nykyinen edustaja ja kaksi uutta. Tilaisuudessa pidettiin puheita ehdokkaiden puolesta ja ehdokkaat itsekin kertoivat, miten he pyrkisivät kehittämään lepokodin toimintaa, jos tulisivat valituiksi johtokuntaan. Järjestettiin suljettu lippuäänestys, jonka perusteella Floridan Pohjalaisten ehdokkaaksi valittiin Voitto, joka samassa kokouksessa oli hyväksytty Pohjalaisten jäseneksi. Kokous oli mielenkiintoinen ja värikäs.

Illalla katsottiin televisiosta kolmannen tuotantokauden ensimmäinen osa Viimeinen tango Halifaxissa -sarjasta. Seitsemänkymppiset Celia (Anne Reid) ja Alan (Derek Jakobi) menivät toisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa naimisiin. Nyt Alan sai yllättäen tietää, että hänellä on poika, joka on lähes samanikäinen kuin hänen tyttärensä Gillian ja jonka olemassaolosta hän ei ole tiennyt mitään. Vielä Alan ei uskaltanut kertoa asiasta Celialle. Alan ja Celia ovat aivan ihania persoonia ja sarja on minun ehdoton suosikkini. Luin juuri netistä, että sarjaan on tulossa neljäskin tuotantokausi, jota britit jo innolla odottavat. Se oli ilahduttava tieto.