Torstaina ajoimme kotiin Savonlinnasta ja perjantai meni kotona touhutessa. Lauantaina entinen työkaverimme Veikko oli kutsunut meidät syntymäpäiväjuhlaansa Laukkosken nuorisoseurantalolle. Juhla alkoi Siionin virsiseuroilla, jossa laulettiin Siionin virret -virsikirjasta lauluja ja niiden välissä juhlien isäntä ja vieraat kertoivat ajatuksiaan. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta seuroissa ja ihan mielenkiintoinen kokemus.

Seurojen jälkeen oli pieni jaloittelutauko ja sen jälkeen oli vuorossa lauluesityksiä. Ensimmäisenä lauloi Pornaisten seurakunnan kanttori Jorma Martikainen Oskar Merikannon säveltämät laulut Reppurin laulu ja Miksi laulan. Veikon ja minun entinen työkaveri Olli lauloi komeasti niin ikään Oskar Merikannon säveltämän Soi vienosti murheeni soitto. Näiden lisäksi kuulimme muutaman muunkin lauluesityksen sekä myös Veikon kirjoittama runo laulettuna. Tämän jälkeen oli vuorossa ruokailu buffet-pöydästä. Ruoka oli erittäin hyvää, samoin jälkiruoaksi tarjottu täytekakku. Kakkukahvien jälkeen Veikon perheenjäsenet ja ystävät esiintyivät. Veikon entinen musiikinopettaja teki taikatempun, tytär piti puheen isälleen, myös sisar piti puheen ja vaimo Marja-Leena lauloi hieman mukailluin sanoin Hectorin Kanssasi on niin hyvä olla -laulun. Esitys oli kaunis, herkkä ja liikuttava.

Juhlatilaisuus oli harvinaisen monivaiheinen, välillä tunnelmaltaan harras ja liikuttava, välillä äärimmäisen hilpeä ja hauska. Juhlan sankari oli kutsunut kanssaan juhlimaan ihmisiä elämänsä eri vaiheista ja oli todella mukava päästä mukaan tähän joukkoon.