Saalit.jpg

 

Keskiviikkona ajoin Saloon tapaamaan Ritvaa ja Pekkaa, ja samalla Maria-Liisa pääsi kyydissäni kotiinsa vietettyään viikon äidin ja Martin seurana. Ajoimme Salon keskustaan Cantina Antonioon, jossa söimme lounasta Ritvan ja Pekan kanssa. Ritva toi mukanaan saalin, jonka hän oli kutonut  kangaspuissa luonnonväreillä värjätyistä villalangoista. Langat äiti oli saanut kauan sitten lahjaksi Kertulta, ja ne riittivät kahteen reilunkokoiseen saaliin. Ensimmäisen saalin Ritva kutoi kesäkuun alussa, ja kun lankaa vielä jäi, hän suunnitteli ja kutoi vielä toisenkin. Ritva on taitava käsityöihminen, jonka käsityöt ovat aina kauniita ja taidokkaasti tehtyjä.

 

Viini Beaujolais Nouveau.jpg

 

Marraskuun kolmas torstai on Beaujolais Nouveau -torstai, jolloin ranskalaiselta viinintuotantoalueelta Beaujolais'sta tulee myyntiin muutama viikko sadonkorjuun jälkeen Gamay-rypäleistä valmistetut Beaujolais Nouveau -punaviinit. Pullot toimitetaan vuorokaudessa lentorahtina ympäri maailman. Alkoon tulee yleensä myyntiin kahta Beaujolais Nouveau -viiniä. Perjantaina vietimme kotona kahden hengen beaujolais nouveau -iltaa. La Reine Pedauque Beaujolais Villages Nouveau -viinin kanssa meillä oli juustoja ja muita alkupaloja. Tämän vuoden viini oli poikkeuksellisen laadukasta ja täyteläistä.

 

Lumisade 19.11..jpg

Onneksi meillä ei satanut lunta tämän enempää.

Perjantaiaamuksi oli sääennusteessa luvattu Etelä-Suomeenkin lunta. Meillä sitä oli satanut tosi niukasti, mikä oli ihan hyvä, minä kun en odota lumentuloa enkä lumitöitä.

Perjantaina tiukennettiin taas koronarajoituksia pääkaupunkiseudulla ainakin kolmeksi viikoksi , jotta saataisiin tartuntojen lisääntyminen kuriin. Aika rauhallista meidän elämämme on ollut muutenkin koko syksyn, joten mitään muutoksia siihen ei tarvitse tehdä. Villasukkia olen innostunut kutomaan, nyt ovat tekeillä jo kuudennet sukat. Näin television katsominenkin tuntuu mielekkäämmältä.

Keittiön kaappien siivouksen lomassa olen tehnyt perinteisiä kotiruokia, kuten siskonmakkarakeittoa, suppilovahvero-jauhelihaseoksella täytettyjä paprikoita ja puolukkakiisseliä. Leivoin myös kahvikakun, jota äiti teki usein, kun oltiin lapsia. Onneksi löysin sen ohjeen netistä nimellä Aito kahvikakku, sillä minusta se on tosi hyvää ja siitä tulee lapsuus mieleen. Kahvikakun lisäksi meillä leivottiin usein piimäkakkua ja korinttikakkua, niin ja tiikerikakkuakin. Pullaa sekä marja- tai rahkapiirakkaa leivottiin joka viikko.