20160826_210844.jpg

 

Helsingin juhlaviikkojen ohjelmassa oli tänään Classical Trancelations in Concert -konsertti Helsinkin Musiikkitalossa. Esityksiä oli kaksi, ensimmäinen alkoi iltakahdeksalta ja toinen puoli yhdeltätoista. Myöhäisempi konsertti oli lisäkonsertti, joka oli järjestetty, koska ensimmäinen konsertti oli huhtikuussa, jolloin liput tulivat myyntiin, myyty loppuun viidessätoista minuutissa. Olin onnistunut saamaan meille liput ensimmäiseen, kahdeksalta alkavaan, konserttiin. Musiikkitalossa oli etkot eli ennen konserttia -tapahtuma ja mekin menimme paikalle jo ennen seitsemää.

Classical Trancelations in Concert oli konsertti, jossa soitettiin kevyttä musiikkia klassisesti. Musiikkia esittivät Helsingin kaupunginorkesteri kapellimestarinaan nuori, lahjakas Klaus Mäkelä, vuonna 2013 perustettu ja suosiota saavuttanut Ahjo Emsemble -kuoro ja solisteina Sami Uotila, puhe-esitys, Tapani Rinne, saksofoni, Marianna, laulu sekä Paleface, laulu. Esitystä toteuttamassa oli myös suuri joukko kuva-, valo- ja äänisuunnittelijoita. Yleisö on keskimäärin nuorempaa, kuin mitä normaalisti nähdään esimerkiksi Helsingin Kaupunginorkesterin konsertissa, mutta joukossa oli myös varttuneempaa väkeä.

Konsertin käsiohjelmassa kerrotaan, että idea tällaisen konsertin järjestämisestä syntyi alunperin jo vuonna 2005. Ideaa kehiteltiin vuosien mittaan. Helsingin juhlaviikot toivoi voivansa sisällyttää esityksen tämän vuoden ohjelmistoonsa ja esitti Helsingin kaupunginorkesteria konsertin orkesteriksi ja Helsingin Musiikkitaloa konserttipaikaksi.

Konsertti oli huikean hieno. Kokonaisuus oli tarkkaan mietitty ja hiottu ja esiintyjät olivat huippuluokkaa.

Saamani kommentin perusteella korjaan tekstissäni käyttämäni kevyen musiikin elektroniseksi tanssimusiikiksi, jota tilaisuuden järjestäjätkin ovat käyttäneet konserttiesitteissään.

 

20160826_203945.jpg