DSC06107.JPG

Hangelby-järvi oli vielä jäässä.

Päivällä kävin katsomassa Hangelby-järveä, joka oli vielä aivan jäässä. En kuitenkaan uskaltanut kokeilla jään kantavuutta. Suojaisissa paikoissa, joihin aurinko paistoi, oli tosi lämmintä, mutta kun joutui tuuliselle paikalle, ilma ei tuntunut ollenkaan lämpöiseltä. Toppatakki oli vielä ihan sopiva vaate ulkoiluun.

DSC06111.JPG

Hangelby-järven yhdessä kulmassa on sula paikka.

DSC06106.JPG

Hirvet ovat majailleet muutaman kymmenen metrin päässä talostamme. Tällaisia papanakasoja oli lukuisia pienellä alueella.

Viime vuoden lokakuussa sipoolainen Ismo Leikola valittiin maailman hauskimmaksi ihmiseksi amerikkalaisen Laugh Factoryn järjestämässä kilpailussa. Laugh Factory on yksi Yhdysvaltain tunnetuimmista komediaklubiketjuista ja se on perustettu vuonna 1979. Maailman hauskimman ihmisen valinta tapahtui nettiäänestyksellä, jossa Ismo Leikola sai lähes 160000 ääntä, kun toiseksi tullut stand up -koomikko jäi vajaaseen 60000 ääneen. Tänään Ismo Leikolalla oli Sipoossa Topelius-salissa Stand up -iltapäivä Ismo Leikolan seurassa -esitys ja menin katsomaan sitä Jarnon ja Chesmuksen kanssa. Esitys kesti lyhyen väliajan kanssa lähes kaksi tuntia ilmoitetun puolentoista tunnin sijasta. Ismo Leikola oli yksin lavalla koko ajan ja jutteli mukavia ja jopa soitti kitaraa ja lauloi. Välillä jutut olivat hauskoja ja välillä aivan hervottoman hauskoja. En ole koskaan ennen ollut stand up -esityksessä, ja ainakin tämä esitys oli kaikin puolin mukava ja viihdyttävä ja Ismo Leikolasta jäi hyvin sympaattinen vaikutelma. Hänen huumorinsa ei loukannut ketään, ellei sitten hieman pysäköinninvalvojia, joista hän oli tehnyt peräti laulun.

Esityksen jälkeen kävimme syömässä Topelius-salin lähellä olevassa intialaisessa ravintolassa Masala Indian Cuisinessa. Ruoka oli hyvin intialaista ja sopivan mausteista. Naan-leipä oli erittäin hyvää. Toivottavasti ravintolalla riittää asiakkaita ja se menestyy. Vaikka Nikkilä tuntuukin aika hiljaiselta kylältä.

Kun olimme syöneet, kello oli niin paljon, että puolen tunnin kuluttua Sipoon kirkossa oli alkamassa Sipoon kamariorkesterin Kevätkonsertti, joten kun Jarno lähti Chesmuksen kanssa Porvoon suuntaan, minä lähdin kirkkoon, johon tuli melko mukavasti väkeä kuuntelemaan Sipoon kamariorkesteria. Orkesterin ohjelmistossa oli Felix Mendelssohnin Hebridit-alkusoitto, Robert Schumannin Sellokonsertto ja Ludwig van Beethovenin Sinfonia nro. 8. Orkesteria johti Tapio von Boehm, joka sijoittui kolmanneksi viidennessä kansainvälisessä Jorma Panula kapellimestarikilpailussa vuonna 2012. Orkesteri on perustettu vuonna 2010 ja siihen kuuluu yli kolmekymmentä jäsentä. Orkesteri on minusta korkeatasoinen ja sen soittajat osaavia. Orkesterissa soittaa oboeta Aino Porra. Jean Sibeliuksen toiseksi nuorimman tyttären Margareta Jalaksen tytär Aino Porra on luonut uran oboen soittajana, joten on luultavaa, että tämä Sipoon kamariorkesterin Aino Porra on Sibeliuksen tyttärentytär.