DSC01252.JPG

Suomi - Amerikka -viikon avaus Kerhotalon pihalla Lake Worthissa.

 

DSC01276 (3).JPG

Tänään vietimme todellista Suomi-päivää. Päivän vietto alkoi Suomi Talolla, jossa oli tarjolla lettuaamiainen ja kirpputori. Tavattiin tuttuja, vaihdettiin kuulumisia ja syötiin herkulliset lettuannokset. Seppokin oli paikalla ja hän kertoi järjestävänsä ensi vuoden keväällä risteilymatkan, jolle Antti meidät jo alustavasti ilmoittikin. Kirpputorilta Antti osti kirjoja ja minä ostin Outikatariinan vaatetarjonnasta kolme vaatekappaletta. Sen jälkeen kävimme ostamassa lähikaupasta 24 tölkin olutlaatikon. Sen viemme huomenna naapuriimme, jonne Pamela ja Larry ovat kutsuneet viime vuoden tapaan suuren joukon ystäviään katsomaan televisiosta Super Bowlia eli amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelua.

Suomi – Amerikka -viikko avattiin kahdeltatoista Kerhotalolla. Sää oli pitkästä aikaa kaunis, aurinkoinen ja lämmin. Floridan Laulumiehet lauloivat Yhdysvaltain ja Suomen kansallislaulut ja molempien maiden liput nostettiin salkoon. Kerhotalon presidentti Kari Repo ja kunniakonsuli Peter Mäkilä puhuivat, minkä jälkeen siirryttiin sisätiloihin lounaalle ja iltapäivätansseihin. Vesa Laaksosen yhtye soitti mukavaa suomalaista tanssimusiikkia.

Iltapäivällä oli ohjelmassa vielä Floridan Karjalaisten kuukausikokous Suomi Talossa. Paikalla oli kolmisenkymmentä jäsentä ja kokouksen päätteeksi esitettiin kaksi lyhytfilmiä, joista ensimmäinen vuodelta 1940 kertoi Viipurista ja toinen vuodelta 1943 Suomen SS-pataljoonasta.

Tämän päivän Helsingin Sanomien Lauantai-osiossa kerrotaan Floridasta lomakohteena otsikolla: ”Floridasta nauttii koko perhe – näissä lapsikohteissa aikuisetkin viihtyvät”. Jutussa esitellään Walt Disney Worldiin kuuluvista neljästä teemapuistosta ja vesipuistosta yksi; Magic Kingdom. Kennedy Space Center, Evergladesin kansallispuisto, joka on puolen miljoonan alligaattorin koti ja Florida Keys -saariketju esitellään myös artikkelissa. Nämä ovat varmaan suosituimmat Floridan käyntikohteet, mutta minä lisäisin listaan vielä ainakin ihastuttavat floridalaiset puutarhat ja eläintarhat ja hiekkarannatkin ovat ihan kelvollisia, jos niillä viihtyy.