DSC06060.JPG

Auringonnousu Lantanan rannassa.

Aamulla itäisellä taivaanrannalla näkyi pilviä, kun lähdimme Lantanan rantaan katsomaan auringonnousua. Pilvistä huolimatta auringonnousu oli kaunis ja vaikuttava. Rannalla oli meidän lisäksemme muutama muukin auringonnousun katsoja, mutta ei läheskään sellaisia katsojamääriä kuin oli auringonlaskua katsomassa Floridan länsirannikolla maanantaina.

DSC06082.JPG

Aamuseitsemältä ei ollut vielä jonoa John G's -ravintolan edessä, mutta kymmenen aikaan yleensä aina on.

John G’s -ravintola Manalapanilla rannan lähellä aukeaa aamulla seitsemältä ja menimme sinne, kun aurinko oli noussut.Söimme taas perinteiset John G's -ravintolan aamiaisannokset: Antti kananmunat Benedictin tapaan ja minä munakkaan; tällä kertaa saksalaisen munakkaan, jossa oli kinkku- ja perunakuutioita ja kuorrutuksena ravintolan oma juustokastike. Varhaisesta aamusta huolimatta muitakin asiakkaita oli jo aamiaisella ja uusia tuli koko ajan. Ruoka oli perinteisen hyvää ja annokset sellaisia, että ihan heti ei ruokaa kaivattu.

DSC06090.JPG

Tällaisella aamiaisannoksella jaksaa pitkälle iltapäivään.

Juuri kun on ehditty toipua Falunin MM-hiihdoista, alkoivat ampumahiihdon MM-kilpailut Kontiolahdelta. Tänään kisatussa sekaviestissä Suomi ehkä hieman yllätti positiivisesti sijoittumalla yhdeksänneksi. Kaisa Mäkäräinen hiihti ja ampui toisella osuudella hienosti, joten hänen kuntonsa näyttää olevan kaikin puolin kohdallaan. Lauantaina ovat sitten vuorossa pikakilpailut, joista odotetaan hyvää sijoitusta. Nyt ei Kontiolahdella ole onneksi yhtä kylmää kuin vuonna 1999, jolloin osa kilpailuista jouduttiin kovien pakkasten vuoksi peruuttamaan ja siirtämään kisattavaksi myöhemmin Holmenkollenilla. Nyt ei ole pakkasta ollenkaan, joten kisat joudutaan hiihtämään pehmeässä mössölumessa.

Vuoden 1999 kisojen aikaan me olimme pienellä porukalla Kontiolahdella, emme varsinaisesti MM-kisoja katsomassa, mutta olisimme niitäkin katsoneet, jos niiitä ei olisi pakkasten vuoksi peruutettu juuri niiltä päiviltä, jolloin me olimme paikalla. Niistä kisoista Suomi ei saanut yhtään mitalia. Toivottavasti nyt on toisin.