Tiistaiaamuna minulla oli aika varattuna Nikkilästä fysioterapeutilta, jonka kanssa jumpattiin oikeaa olkapäätäni, jonka loukkasin, kun kaaduin tammikuussa. Edellisellä käynnilla heinäkuun puolivälissä sain jumppaohjeita, joita olen noudattanut hieman laiskasti. Kuitenkin olkapään toiminta oli parantunut ja nyt sain joitakin uusia jumppaliikkeitä.

Tiistaina iltapäivällä Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Senioreiden hallitus kokoontui Järvenpään lukiolla. Kokouksen aiheina olivat lokakuussa pidettävä symposium sekä ensi vuoden kevätretken ja symposiumin alustava ideointi.

20160907_200113.jpg

Keskiviikkona oli illan ohjelmassa Eeva Litmasen 50 vuotta näyttämöllä -juhlanäytös Aleksanterin teatterissa, jossa esitettiin näytelmä Beige tappaa. Näytelmä kertoi seitsemänkymppisestä aktiivisesta eläkeläisnaisesta Meeristä (Eeva Litmanen) ja nelikymppisestä yksinhuoltajasta, rahahuolien kanssa kipuilevasta kuntosaliohjaajasta Sarista (Kirsi Ylijoki). Näytelmän ensimmäisessä osassa oltiin kuntosalin pukuhuoneessa ja Meeri ja Sari keskustelivat naisen elämästä ja sen eri vaiheista, ja väliajan jälkeen he olivat karaokebaarissa.

Näytelmän ensimmäinen osa oli kiinnostava, koskettava ja hauska. Toinen osa sen sijaan oli niin täysin erityylinen, ettei se oikein sopinut kokonaisuuteen. Karaokebaarissa Sari esitti pari laulua ja Meerikin lopulta uskaltautui laulamaan laulun Miljoona ruusua. Näytelmän jälkeen yleisö jäi vielä paikoilleen ja näyttämölle kannettiin suuri määrä kukkia ja lahjoja taiteilijajuhlan viettäjälle. Muutama lauluesitys kuultiin, muun muassa Eeva Litmasen tytär esitti runonlaulaja Larin Paraskea, joka oli Eeva Litmasen isoisän äidinäiti sekä yksi puhe.