DSC06976.JPG

Alppiruusujen kukinta on kauneimmillaan.

DSC06970.JPG

Keltaiset ja oranssit atsaleat ovat täynnä kukkia.

Aamupäivällä ajoimme Haagan Alppiruusupuistoon Etelä-Haagaan. Puisto on kaksiosainen; toisessa osassa kasvavat alppiruusut ja toisessa puistoatsaleat. Puistoon on rakennettu pitkospuukäytäviä ja puisia kulkuväyliä, joilta pääsee ihailemaan alppiruusuja lähietäisyydeltä. Lisäksi katselulavoilta voi katsella puistoa ylhäältä päin.  Alppiruusupuisto on perustettu vuonna 1975 lähes luonnontilassa olevalle suolle, jonne istutettiin silloin noin 3000 alppiruusuristeymää Helsingin Yliopiston kasvinjalostustieteen laitoksen tutkimustarkoituksiin. Alppiruusut ovat kasvaneet jo melko suuriksi ja juuri nyt alppiruusut ja atsaleat olivat täydessä kukassa ja puisto oli uskomattoman kaunis. Väkeä oli ihailemassa puiston kauneutta aamukymmeneltä jo melkoinen joukko.

Haagasta ajoimme Hakaniemeen, jossa kävimme sekä Hallissa että torilla. Ostimme muikkuja ja joimme munkkikahvit  Hallin kahvilassa. Kaksi kahvia ja kaksi munkkipossua maksoi 10,50 euroa. Keskiviikkona saimme Iitin kirkonkylän kylätalon kesäkahvilassa kahvit sekä herkulliset ja runsaat muna-silli- ja lohivoileivät 8,50 eurolla.

Pian kotiin tulon jälkeen televisiosta alkoi Jukolan viesti -suunnistuskisa Venlojen viestillä. Kilpailu oli erittäin jännittävä, ja lopulta Ruotsi vei kolmoisvoiton. Voittajaksi suunnisti Domnarvets GolFin joukkue. Paras suomalaisjoukkue oli neljänneksi tullut oululainen Sk Pohjantähti. Ensimmäisen kerran Jukolan viesti juostiin vuonna 1949. Tämänkertainen Jukolan viesti, Louna-Jukola, juostaan Turun kupeessa Paimiossa. Iltayhdeltätoista lähtevät miehet matkaan ja voittajajoukkueen ankkuri tulee maaliin huomisaamuna seitsemän aikoihin.

Venlojen viestin jälkeen vaihdettiin televisiokanavaa ja ruvettiin katsomaan Ruotsin prinssin Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin vihkiäisiä Tukholman kuninkaanlinnan komeasta kirkosta. Kuninkaalliset häät sujuivat hienosti ja vihkiseremonian jälkeen hääpari lähti hevosajelulle kaupungille kauniissa auringonpaisteessa. Väkeä oli runsaasti katujen varsilla. Koska television katselua olisi tullut yhdelle päivälle aivan liiallinen määrä, jätin katsomatta tämän vuoden Tangomarkkinoiden Finaalin karsinnan. Se on kuitenkin tallennettuna myöhempää katsomista varten.

Kello on nyt melkein puoli yksitoista ja pian alkaa Jukolan viestin miesten kisa.