20210805_205616.jpg

 

Sipoon teatterikesässä on oman tuotannon sijaan tänä kesänä vierailunäytöksiä, joista viime viikolla esitettiin Joensuun tilan näyttämöllä Kaunis Veera -musiikkinäytelmä. Siinä esiintyi joukko taitavia laulajia; näytelmän ohjaajan Anu Hälvän lisäksi Emilia Vesalainen-Pellas, Riku Pelo, Anne Korpelainen, Marco Lundberg, Olli Tuovinen, Topi Lehtomäki sekä muusikko Samuli Jokinen. Kaunis Veera -näytelmä oli päivitetty tähän päivään, se oli hauska ja kaikkein parasta siinä olivat laulajien upeat esitykset. Oltiin katsomassa esitystä Merjan, Keijon ja Kaijan kanssa. Useimmilla katsojilla oli maskit kasvoilla ja käsidesiä oli hyvin saatavilla. Lisäksi katsomossa oli riittävän väljää. Esitys alkoi hauskasti, kun "poliisi" saapui paikalle ja kertoi olevansa Aluehallintoviraston asialla ja tarkistavansa, että turvallisuusmääräyksiä noudatetaan katsomossa. Myöhemmin poliisi pääsi mukaan esitykseen, kun yksi näyttelijöistä oli unohtanut tulla illan esitykseen ja sen sijaan katseli kotonaan Tokion olympialaisia.

Rannikkoprikaatin 2/21 saapumiserän 900 alokkaan sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestettiin Upinniemen varuskunnassa viime perjantaina ilman yleisöä ja se oli katsottavissa striimattuna. Päivi lähetti meille linkin tapahtumaan, koska Jannekin aloitti varusmiespalveluksensa heinäkuussa Upinniemessä. Tilaisuus oli juhlava; Kaartin Soittokunta soitti ja ohjelmassa oli ensin sotilasvakuutus, sen jälkeen sotilasvala sekä ohimarssi Upinniemen Rantatiellä. Prikaatin komentaja kommodori Janne Huusko nimitti heinäkuussa palveluksensa aloittaneet alokkaat tykkimiehiksi ja matruuseiksi. Upinniemen varuskunta perustettiin vuonna 1959 sen jälkeen, kun Neuvostoliiton joukot olivat vuonna 1956 poistuneet alueelta. Rannikkoprikaati vastaa Suomen rannikonpuolustuksesta Suomenlahden alueella Hankoniemeltä itärajalle asti.

 

20200721_153623.jpg

Kirkkonummen kirkko.

Lauantaina sitten katseltiin Juulian konfirmaatiota striimattuna Kirkkonummen kirkosta. Arkkienkeli Mikaelille pyhitetty keskiaikainen kivikirkko rakennettiin noin vuosina 1400 - 1490, ja sitä on korjattu, laajennettu ja muutettu lukuisia kertoja 1700 - 1800 -luvulla. Kirkko on neuvostoliittolaisille vuosina 1944 - 1956 vuokrattuna olleella alueella, ja se toimi neuvostoliittolaisten kulttuuritalona. Vuokra-ajan päätyttyä kirkko korjattiin perusteellisesti vuosina 1956 - 1959. Kävimme Antin kanssa Juulian rippijuhlilla Kirkkonummella maanantaina, jolloin juhlinta jatkui jo kolmatta päivää. 

 

P1170238.JPG

Porvoon tuomiokirkko.

Sunnuntaina vietettiin Rianan konfirmaatiota Porvoon tuomiokirkossa. Konfirmaatioon pääsi osallistumaan jokaisen rippilapsen kahdeksan läheistä, jotka istuivat omissa ryhmissään. Kaikilla kirkossa olijoilla oli maskit kasvoilla ja käsidesiä oli eri puolilla tarjolla. Minä menin istumaan parvelle, josta oli hyvä ottaa kuvia. Tilaisuuden jälkeen mentiin Mustikkapolulle, jossa muidenkin vieraiden saavuttua syötiin kesäinen lounas ja Rianan kokonaan, koristeruusuja myöten, itse tekemää maukasta täytekakkua. Ilma oli suosiollinen, ja  ulkona terassilla oli puolipilvisessä poutasäässä mukava istua.

 

P1270957.JPG