DSC01451.JPG

DSC01415.JPG

DSC01573.JPG

Tämän päivän vietimme Merritt Island National Wildlife Refugessa, luonnonsuojelualueella, jossa asustaa suuri joukko luonnonvaraisia eläimiä. Alueella on opastuskeskus, Refuge Visitor Center, jossa asiantuntevat oppaat kertoivat meille alueesta ja sen eläimistöstä. Sieltä saimme kartan ja esitteitä, joiden kanssa alueeseen tutustuminen omin toimin oli helppoa ja mukavaa.

Luonnonsuojelualue on perustettu vuonna 1963 samaan aikaan NASAn John F. Kennedy Space Centerin kanssa maalle, joka jäi yli avaruuskeskuksen perustamista varten hankitusta maasta. Alueella tavataan yli 500 erilaista eläinlajia, joista suurin osa on lintuja mutta myös matelijoita ja nisäkkäitä sekä tuhat erilaista kasvilajia. Linnuista suurin osa on muuttolintuja, jotka kesän tullessa matkaavat pohjoiseen pesimään. Alueella asustaa myös useita uhanalaisia eläinlajeja, joiden suojelu on tärkeä osa luonnonsuojelualueen toimintaa.

Luonnonsuojelualueelle on rakennettu eripituisia reittejä, joita pitkin voidaan ajaa autolla. Reittien varrella on useita pysähdyspaikkoja, ja niillä on helppo tarkkailla alueen lintuja ja muita eläimiä. Joissain pysähdyspaikoissa on myös lintutorneja. Ensimmäiseksi kiersimme kolmen ja puolen mailin eli noin 5,6 kilometrin mittaisen Black Point Wildlife Driven, jonka varrella pysähdyimme useisiin kohteisiin katselemaan vesilintuja ja näimmepä tämän reitin varrella alligaattorinkin melkein kosketusetäisyydeltä. Kiersimme myös muita reittejä ja kävimme Atlantin rannassa, jonka hienolla hiekkarannalla ei viileästä, vaikkakin aurinkoisesta, säästä johtuen ollut yhtään auringonottajaa, mutta lintuja oli sielläkin runsaasti.

Päivä Merritt Island National Wildlife Refugessa oli erittäin mielenkiintoinen ja innostava. Näimme suuren joukon meille entuudestaan tuttuja Floridan vesilintuja, muun muassa kapustahaikaran ja harvinaisemman ruusukapustahaikaran, monia muita haikaralajeja, käärmekaulan, valkoisen pelikaanin ja iibiksen sekä valtavan määrän amerikanhaapanoita, mutta näimme runsaasti myös aivan uusia lintututtavuuksia. Päivä oli niin täynnä lintujen ja luonnon tarkkailua, että emme ehtineet syödäkään ennen kuin vasta myöhään iltapäivällä.