Fondue.jpg

Kotipakastimesta löytyi Sveitsistä tuotu fonduepakkaus ja kylläpä se maistui hyvältä. Ja pääsi fonduepatakin pitkästä aikaa käyttöön.

Innostuimme katsomaan televisiosta Yleisradion tuottamaa Metsolat-sarjaa, joka esitettiin vuosina 1993 - 1995, ja joka on nyt katsottavissa Yle Areenassa. Katsoimme sarjan nyt toiseen kertaan, katsoimme sen kyllä myös silloin vajaat kolmekymmentä vuotta sitten, kun se esitettiin ensimmäisen kerran.

Metsolat kertoo kainuulaisesta maanviljelijäperheestä, Metsolan Antista ja Annikista sekä perheen viidestä aikuisesta lapsesta sekä näiden elämästä,  yrittäjyydestä, hiihtokeskuksen perustamisesta, pyörittämisestä ja laajentamisesta, 1990-luvun lamasta, konkursseista, työttömyydestä, alkoholismista ja paljosta muusta ihmisen elämään kuuluvasta. Sarjan kuvitteellisen Hoikan kunnan esikuvana on toiminut Puolanka, josta aikanaan löytyi myös Antin ja Annikin perheen esikuva.

Sarjan neljänkymmenen jakson katsomiseen ei mennyt kovinkaan pitkää aikaa, kun parhaimpina päivinä katsoimme neljäkin jaksoa. Yllättävän mukava sitä oli katsoa, vaikka en yleensä ole kovin innostunut katsomaan uusintoja. Metsoloissa on hienosti kerrottua ajankuvaa, sen henkilöt ovat uskottavia ja tarina on kiinnostava. Ei ihme, että sarja oli aikanaan hyvin suosittu.

Uusintoina on katsottu myös Indiana Jones -elokuvia. Sairaalasarja Sykkeen yhdestoista tuotantokausi alkoi juuri Ruutu Plussalla, ja sitä olemme myös seuranneet, samoin Yle Teemalla esitettävää espanjalaista Dos Vidas - Kaksi elämää -sarjaa, joka edelleenkin etenee pitkästyttävän hitaasti. Kun sitten vielä katsotaan uutisia, ajankohtaisohjelmia ja valikoidusti myös urheilulähetyksiä, niin tulee kyllä nykyään katsotuksi televisiota päivittäin useita tunteja. Niin ja tänään ehdittiin jo katsoa Yle Areenasta kaksi jaksoa uutta kotimaista draamasarjaa Mieheni vaimo.

Televisiota katsoessa neulon melkein aina sukkia ja nyt uutena käsityönä myös säärystimiä, joten niitä alkaa olla jo varastossakin.

Paippisissa käydessäni juotiin Martin myöhästyneet syntymäpäiväkahvit, muuten on taas pysytelty tiiviisti kotona lukuunottamatta kaupassakäyntejä kerran, pari viikossa.