P1160022.JPG

 

Madekeitto maistuu pakkaspäivänä.

 

Tiistai-iltana Kaija ja Matti veivät meidät Lantanasta Fort Lauderdalen lentokentälle, josta Norwegianin lennon Fort Lauderdalesta Tukholman kautta Helsinkiin piti lähteä ilta yhdeltätoista. Jouduimme kuitenkin odottamaan koneen rahtikontin korjaamista niin, että päästiin lähtemään vasta varttia vaille yksi yöllä. Lentomatka meni kokonaisuudessaan melko sujuvasti ja nopeasti nu(o)kkuessa. Matkalla, erityisesti Norjan rannikon tuntumassa, oli vähän turbulenssia. Kone saapui myöhästyneen lähdön takia myöhässä Tukholmaan, mutta meillä oli kuitenkin riittävästi aikaa ennen kuin lento Helsinkiin lähti. Keskiviikkoiltana olimme perillä Helsinki-Vantaalla, jossa vastassa oli kymmenen asteen pakkassää, se virkisti kummasti nuutunutta olemusta.

Kotona pihan lumityöt oli tehty ja sisällä oli 21 astetta lämmintä, joten kotiinpaluu sujui miellyttävästi. Torstaiaamuna pakkasta oli 22 astetta. Lämpötilaero Floridan lähes kolmenkymmenen asteen lämpötilaan verrattuna oli siis viitisenkymmentä astetta. Pakkanen ei kuitenkaan tuntunut kauhean purevalta, kun kävelin aamulla postilaatikolle, koska oli aivan tyyntä.

Kahden yllättävänkin hyvin nukutun yön jälkeenkin olo on ollut vielä tänään perjantaina väsynyt ja aika on mennyt pääasiassa lehtiä lukiessa ja olympialaisia katsellessa. Eilen kävimme sentään lounaalla Willa Söderissä, jossa oli tarjolla paistettua lohta. Antti kävi kaupassa ja osti mätimateen, jonka hän nylki ja keitti roippeista liemen madekeittoa varten. Mateen mätipusseissa oli 330 grammaa mätiä. Se syödään viikonloppuna blinien kanssa. Tänään nautittiin madekeitosta, josta tulikin erittäin maukasta.