P1080242.JPG

Ann Nortonin ateljee.

P1080224.JPG

Antti ja yksi joulupuunäyttelyn joulupuista.

Ann Norton Sculpture Gardensissa West Palm Beachissa on parhaillaan avoinna Festival of Trees -näyttely, jossa on esillä kolmisenkymmentä erilaista koristeltua joulupuuta. Näyttely päättyy jo 14.12., joten menimme katsomaan sen heti toisena Floridan-päivänämme, koska Kaijakin suositteli sitä. Joulupuunäyttely oli avattu 2.12., ja koska suurin osa näyttelyn puista oli eläviä kuusia ja koska näyttelyn ylläpitäminen oli museolle erittäin kallista, näyttelyaika oli vain vajaat kaksi viikkoa.

Nortonin Taidemuseon perustajat Ralph ja Elizabeth Norton ostivat vuonna 1935 talon, jonka oli suunnitellut tunnettu arkkitehti Maurice Fatio vuonna 1925. Talon yhteyteen oli suunniteltu ja perustettu myös näyttävät puutarhat. Kun leskeksi jäänyt Ralph Norton meni vuonna 1948 naimisiin Norton-museon kuvanveiston ohjaajan Ann Weaverin kanssa, Ann muutti asumaan Nortonien taloon, jonka yhteyteen hänelle rakennutettiin myös kuvanveistoateljee. Ann Norton asui talossa 34 vuotta vuoteen 1982, jolloin hän kuoli.

Kuvanveistäjä Ann Nortonin historiallinen koti, taiteilijaateljee sekä veistos- ja palmpuutarhat muodostavat museokokonaisuuden, jossa pidetään myös vaihtuvia näyttelyitä niin kuin nyt tämä joulupuunäyttelykin. Palmupuutarha on hyvin hoidettu ja siellä olevat Ann Nortonin veistokset ovat suurikokoisia ja näyttäviä.

Joulupuunäyttely oli erittäin värikäs ja hauska, ja se kannatti ehdottomasti käydä katsomassa. Erilaisin näyttävin koristein koristellut joulupuut olivat puutarhassa risteilevien polkujen varsilla ympäri koko puutarhan aluetta. Pääosin joulupuut olivat kuusia, mutta mukana oli myös muutamia moderneja muunnelmia joulupuusta.