20190829_203149.jpg

 Espoon tuomiokirkko on rakennettu vuosien 1485 ja 1490 välissä.

Espoon jokakesäinen Urkuyö & Aaria -festivaali oli vähällä jäädä tältä kesältä kokematta, mutta saimme sittenkin torstaina lähdetyksi Espoon tuomiokirkkoon kesän viimeiseen konserttiin, jossa esiintyi uusi lauluyhtye Vuo Ensemble. Lähdimme ajamaan Espooseen hyvissä ajoin, ja ehdimmekin ennen iltayhdeksältä alkavaa konserttia juoda kahvit ja syödä festivaalikahvilan erinomaista kinkku-paprikapiirakkaa.

Kuuden ammattilaulajan a cappella -yhtyeessä Vuo Ensemblessä laulavat sopraano Olga Heikkilä, mezzosopraano Katariina Heikkilä, tenori Simo Mäkinen, tenori Mats Lillhannus, basso Elja Puukko ja basso Jussi Merikanto.Vuo Ensemble kertoi festivaalin kotisivuilla illan Lume di notte -konsertista: "Konsertissa lähdemme yön hämärään ja erilaisiin yöllisiin tunnelmiin. Yö on kautta aikojen innoittanut runoilijoita ja säveltäjiä melankolian ja surun vertauskuvana, mutta myös salaisuuksien ja ihmeiden aikana. Konsertissa kuullaan laulumusiikin mestariteoksia renessanssin ajalta meidän päiviimme asti."

Vuo Ensemblen laulajat esiintyivät erilaisissa kokoonpanoissa, he ryhmittyivät eri lauluja esittäessään eri tavoilla kirkon etuosassa ja he lauloivat sekä kirkollisia että maallisia lauluja. Olipa hyvä, että tuli lähdetyksi tähän konserttiin. Laulajat olivat tosi taitavia, ja heidän äänensä soivat upeasti Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa. Tuli mieleen ajatus, että olisi kiva kuulla heitä myös Sipoon vanhassa kirkossa.